Kategoriat
Artikkelit

Kauppakeskus Redin bioRex yllätti positiivisesti

Kävin tänään keskiviikkona testaamassa Kauppakeskus Redin uuden bioRex elokuvateatterin. Yleisvaikutelma oli yllättävänkin positiivinen, Mielestäni bioRexin tulo pääkaupunkiin luo sopivaa vastapainoa Finnkinolle. Yksi asia on kuitenkin sanottava heti alkuun, Kauppakeskus Redin ja Triplan bioRexit eivät pärjää esitystekniikassa Finnkinolle, mutta ne ovatkin hyviä perustason vaihtoehtoja.

Hankin liput elokuvaan jo eilen. Käytän liikkumiseen sähköpyörätuolia, joten ostan tietenkin aina pyörätuolipaikan. Siinä ilmenikin pieniä ongelmia, koska otin paikan myös avustajalleni. Henkilökunnalla oli vaikeuksia löytää avustajalle sopivaa lipputyyppiä, mutta lopulta sellainen löytyi ja osto saatiin suoritettua.

Valitsin elokuvaksi jo aiemmin näkemäni Top Gun: Maverickin. Elokuva esitettiin teatterin plussasalissa, joka tarkoittaa sitä, että salissa ja näytöksessä oli anniskeluoikeudet. Salin valkokangas oli oikeastaan yllättävänkin iso. Valkokankaan koko tai näyttävyys eivät kuitenkaan pystyneet peittämään sitä, että kuvan laatu oli ajoittain melkoisen heikko rakeisuuden takia. Maverickin ääni maailma on todella upea, mutta tässä teatterissa se ei päässyt kunnolla oikeuksiinsa, koska äänentoisto oli melkoista keskitasoa.

Tuossa plussasalissa minut kuitenkin yllätti täysin eräs pieni, yksityiskohta. Pyörätuolipaikkojen yhteydessä oli latauspisteet, jotka oli tarkoitettu sähköpyörätuolin latausta varten, mutta varmasti niitä voi myös käyttää esimerkiksi kännyköiden lataamiseen.

Teatterista löytyy tietenkin myös herkkumyymälä, jonka tarjonta ei vedä vertoja Finnkinon vastaaville, mutta herkkusuiden toiveet täyttyvät varmasti. Valikoimaan kuuluivat tietenkin popparit, limut ja karkit. Ainakin tuossa plussasalissa osassa istuimia oli myös pöydät napostelua varten.

Yleiskuvaltaan bioRex Redin teatteri oli melko askeettinen, mutta toimiva. Kaikki turha on karsittu pois. Teatteri ei ehkä sovellu suurten tehostemössöjen katseluun, mutta draamat ja komediat toimivat varmasti mainiosti.

Teksti: Juho Kojima