Kategoriat
Paramount+ Suoratoistopalvelut

Paramount+ tarjoaa: NCIS Hawaii

Muutama kuukausi sitten Paramount+ -palveluun ilmestyi yllättävä ja mielenkiintoinen tuttavuus NCIS Hawaii, joka on virkistävä lisäys hieman ummehtuneeseen Yhdysvaltojen laivaston maailmaan sijoittuvaan rikospaikkasarjojen kokonaisuuteen.

Varsinkin NCIS Los Angeles ja New Orleans sarjojen jälkeen minulta meni usko koko NCIS saagaan. Meinaan, että molemmat olivat/ovat ihan hyviä rikossarjoja, mutta mietin jatkuvasti, mitä tekemistä kummallakaan on laivaston kanssa. Alkuperäinen NCIS on syöksynyt syvään rotkoon jo vuosia sitten.

NCIS Hawaii puolestaan on täynnä laivastoa, hyvin kirjoitettua dialogia, kauniita maisemia ja mielenkiintoisia uskottavia hahmoja. Mutta mikä parasta, sarjassa ratkottavat tapaukset liittyvät suoraan laivastoon, eikä tarinoita venytetä täysin fantasian puolelle.

Tutkijoiden tiimiä vetää tällä kertaa nainen Jane Tennant, jota näyttelee Vanessa Lachey. Täytyy myöntää suoraan, että alussa suhtauduin tuohon ideaan hieman epäilevästi, mutta olen muuttanut kurssiani täysin. Jane on todella hyvin kirjoitettu ja rakennettu hahmo. Hänellä on perhe ja muut arjen kiireet. Lachey on löytänyt roolihahmonsa ytimen, joka on todella vahva. Tennant on nainen, jolle ei pottuilla, ja siinä vasta onkin vetovoimaa.

Kuva: CBS Press Express

Sarjassa on tehty erittäin viisas valinta, kun hahmojen välille ei ole lähdetty rakentamaan mitään älytöntä suhdesoppaa, vaan sarjan henkilöiden väliset suhteet tuntuvat kerrankin aidoilta ja uskottavilta, eikä jaksojen pääasiallinen motivaattori ole parien muodostaminen, virkistävää!

Hawaii osavaltiona pääsee myös hienosti esiin, kun saarten kulttuuria ja tunnelmaa sekoitetaan mukaan tarinoihin juuri oikealla tavalla.

Tämän sarjan löytäminen oli talven iloinen sattuma. Ensimmäinen tuotantokausi löytyy vaikka heti Paramount+ -palvelusta.

Teksti: Juho Kojima