Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat Elokuvat

Katastrofielokuva tavallisen ihmisen näkökulmasta

Valtava maata lähestyvä komeetta ajaa Garrityn perheen kamppailuun elämästä ja kuolemasta. John, hänen vaimonsa Allison sekä heidän poikansa Nathan lähtevät vaaralliselle matkalle samalla, kun he joutuvat taistelemaan ympärillään kasvavaa paniikkia ja sekasortoa vastaan. Lähtölaskenta maailmanlaajuista tuhoa vastaan on alkanut, ja on vain yksi turvallinen paikka, jonne paeta…

Kuinka monta kertaa olet nähnyt elokuvan, jossa planeettaamme uhkaa esimerkiksi asteroidi, joka huomataan, niin myöhään, että vain Amerikan mahti voi pelastaa maailman. Itselleni tästä genrestä tulee mieleen Michael Bayn vuonna 1998 ohjaama Armageddon. Odotin, että Greenland kuuluisi samaan sarjaan, mutta tällä kertaa ohjaaja Chris Sparling yllätti minut positiivisesti.

Greenland kertoo periaatteessa hyvin yksinkertaisen, mutta erittäin voimakkaan tarinan yhdestä perheestä. Tietenkin elokuvassa nähdään muitakin hahmoja, kuten Scott Glennin näyttelemä Allisonin isä, mutta pääasiassa tarina kerrotaan Johnin, Allisonin ja Nathanin näkökulmasta. Mielestäni tämä päätös pelasti elokuvan, sillä tarina ei missään vaiheessa päässyt hajoamaan, vaan pysyi todella hyvin koossa.

Photo credit: Daniel McFadden / Copyright: @ 2020 Greenland Film SCS. All Rights Reserved.

Kaiken lisäksi Gerard Butler, Morena Baccarin ja Roger Dale Floyd muodostivat mainion kollmikon, johon oli helppo kiintyä. Itse ihastuin varsinkin Baccarinin taitoon luoda Allisonista luonteva hahmo. Baccarin antoi kaikkensa roolissaan. Kun näin Butlerin nimen elokuvan julisteessa, ajattelin, että jaahas nyt on luvassa kunnon toimintaa, koska mielikuvani hänestä perustui kahteen elokuvaan. Kyseiset elokuvat ovat Angel Has Fallen ja Hunter Killer, mutta Greenlandissa Butler tuo esille inhimillisen puolensa, tämä oli iloinen yllätys.

Greenlandin pieni heikkous on siinä, että se voi helposti unohtua hyllyyn, siinä ei kuitenkaan ole tarpeeksi vetovoimaa, jotta sen katsoisi montaakaan kertaa uudestaan.

Elokuva on nyt saatavilla digitaalisessa muodossa ainakin Applelta.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *