Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Joel Schumacher heittää Tim Burtonin luoman Batmanin roskakoppaan tänään Subilla

Kolmannessa Batman-seikkailussa Gotham Cityä suojeleva siipiveikko joutuu taistelemaan Kaksinaamaa ja Arvuuttajaa vastaan ja saa avukseen nuoren sirkusakrobaatin, josta kehkeytyy hänen uskollinen apurinsa Robin. Tämän värikkään sekamelskan on ohjannut Joel Schumacher.

Batman Forever heittää Tim Burtonin luoman synkän ja varjojen täyttämän maailman käytännössä roskakoppaan, korvaamalla sen todella sarjakuvamaisella kokonaisuudella, jossa todellisuus on unohdettu täysin. Itse pidän enemmän Burtonin versiosta.

Batmanin roolissa nähtävä Val Kilmer on todella väritön, eikä koko homma tunnu oikein maistuvan hänelle. Kaksinaamana nähtävä Tommy Lee Jones heittelee kolikkoa ilmaan ja yrittää vaikuttaa vaaralliselta ja pelottavalta, mutta ei oikein onnistu.

Foreverin ehdottomasti parasta antia on Jim Carreyn Arvuuttaja. Rooli antaa tälle komiikan mestarille todellisen mahdollisuuden loistaa, eikä Carrey jätä sitä käyttämättä, vaan antaa palaa täysillä loppuun asti.

Batman Forever aloitti Lepakkomiehen elämässä mielestäni todella huonon jakson, jonka aikana koko brändi vajosi todella syvälle. DC Comicsin supersankari palasi elokuvien puolella kunnolla parrasvaloihin vasta vuonna 2005, kun Christopher Nolanin ohjaama Batman Begins ilmestyi.

Batman Forever tänään Subilla kello 21:30.

Teksti: Juho Kojima