Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: 007 No Time to Die

Elokuvassa 007 No Time To Die Bond on jättänyt aktiivipalveluksen ja nauttii rauhallisesta elämästä Jamaikalla. Sitä ei kuitenkaan kauaa kestä, sillä hänen vanha ystävänsä Felix Leiter CIA:sta pyytää apua. Siepatun tutkijan pelastustehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi ja vie Bondin vaarallisella teknologialla aseistautuneen mysteeririkollisen jäljille.

Daniel Craigin viimeisessä Bondissa on jännitystä, aitoa rakkautta, draamaa, toimintaa ja todella yllättävä loppu.

Craig tekee mielestäni todella hienon suorituksen, jota tukee Léa Seydoux, sillä tämä upea näyttelijätär tekee paluun Madeleinen rooliin. Parivaljakon välillä on todellista kipinää. Tähän, kun lisätään vielä Madeleinen pieni tytär Mathilde (Lisa-Dorah Sonnet), joka muistuttaa todella paljon Bondia, niin suorastaan hellyttävä yhtälö on valmis. Onko James pienen tytön isä?

Elokuvan ohjaaja Cary Joji Fukunaga rakentaa tarinan draaman tämän kolmikon ympärille, jonka takia se toimiikin niin hyvin. Selviävätkö he kohtaamastaan haasteesta elossa. Tuo kysymys on tässä elokuvassa ihan oikeasti relevantti. Tällaista asiaa ei aiemmin Bondeissa ole hirveästi tarvinnut miettiä, mutta juuri tuo tekeekin tästä elokuvasta hienon.

Elokuvan pahiksen ympärille rakennetulla tarinalla yritettiin ilmeisesti tukea edellä mainitsemaani kysymystä, mutta ikävä kyllä rooliin valitun Rami Malekin suoritus ei vaan toimi, sillä hän on todella jäykkä. Tietenkin se johtuu osittain elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta, mutta mielestäni Malek ei vain onnistu.

Jos et ole nähnyt elokuvaa, niin sen loppuratkaisu tulee yllättämään sinut. Sen toteutus vaati todellista rohkeutta tuottajilta, näyttelijöiltä, ohjaajalta ja käsikirjoittajilta, joihin kuului jälleen kerran esimerkiksi Neal Purvis. Daniel Craig on kylläkin juuri se James Bond, jolta voi odottaa juuri tuota rohkeutta,

Kertomuksen draamaa lisää vielä sekin, että elokuvan musiikista vastaa eeppisyyden mestari Hans Zimmer.

007 No Time to Die nähdään tänään kello 22.00.

Tähdet: ****

Teksti: Juho Kojima