Kategoriat
Artikkelit Elokuvat

Helsinki Cine Aasia – esittelyssä Akiko Ohkon Hold Me Back

Mitsuko on 31-vuotias elämästään nauttiva sinkku. Hänellä on apunaan mielikuvitushahmo A, joka antaa parhaat neuvot joka tilanteeseen ja toimii filtterinä Mitsukon intimiteettipelon kanssa. Eräänä päivänä Mitsukon työpaikalle tulee uusi komea työntekijä, Tada, joka herättää konttorin naisten mielenkiinnon. Mitsuko huomaa pian, että hänen oma heräävä romanttinen kiinnostuksensa on ristiriidassa A:n antamien neuvojen kanssa.

Tähän asti tämän festivaalin elokuvat ovat uponneet minuun todella hyvin, mutta nyt täytyy todeta, että, Akiko Ohkon ohjaama Hold Me Back ei jaksanut kiinnostaa yhtään. Ajattelin ensin, että idea mielikuvitusystävästä voisi toimia, mutta ei toiminut.

Mitsukon roolissa nähtävä Non, joka on oikealta nimeltään Rena Nounen, on varmasti ihan hyvä näyttelijä, mutta en saanut minkäänlaista otetta hänen suorituksestaan. Se oli todella poukkoileva ja sekava. Hänellä tuntui olevan roolinsa kautta todella paljon ylimääräistä energiaa, joka pyrki jatkuvasti pintaan, ehkä hieman liikaakin.

Ohjaajalla oli varmasti mielessään selkeä kuvio siitä, miten tarina etenee ja toimii, mutta minulle tämä yhtälö ei oikein auennut. Akikon ohjauksen punainen lanka katosi ainakin minun näkökentästäni hieman liian monta kertaa, enkä oikein kyennyt nauttimaan tarinasta.

Jos kerronnan tahtia olisi vähennetty edes hiukan, niin lopputulos olisi toiminut paljon paremmin.

Helsinki Cine Aasia järjestetään tulevana viikonloppuna virtuaalisesti netissä. Lisätietoja löydät täältä.

Trailer: Panap Media

Teksti: Juho Kojima

Juonikuvaus: Helsinki Cine Aasia