Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

HBO:N ENSIMMÄISEN TANSKALAISSARJA KAMIKAZEN NÄYTTELIJÄT ON JULKISTETTU

Uutuussarja Kamikaze perustuu huippusuositun kirjailija Erlend Loen romaaniin. Nimekäs tanskalaisohjaaja Kaspar Munk ohjaa Tanskan ensimmäisen HBO-sarjan kaikki kahdeksan jaksoa. Pääosaan on kiinnitetty lupaava nuori näyttelijä Marie Reuther.

Kamikaze on vaikuttava draamasarja, jonka keskiössä on 18-vuotias hurjapää, hypnoottisen hurmaava Julie, joka etsii itseään ja elämän merkitystä menetettyään kaiken. Sarjan alussa Julie on juuri täyttänyt 18 ja saa isältään tekstiviestin, joka jää hänen elämänsä viimeiseksi. Vain sekunteja viestin lähettämisen jälkeen Julien vanhemmat ja isoveli menehtyvät lento-onnettomuudessa Ugandassa, ja Julie jää yksin perheen valtavaan kartanoon.

Päällisin puolin Juliella on kaikkea, mistä moni voi vain unelmoida: nuoruutta, kauneutta, rahaa. Paljon rahaa. Kun Julie alkaa käsittää menettäneensä perheensä, hänen on kuitenkin vaikea löytää syitä jatkaa elämäänsä. Julie päätyy lähtemään vaaralliselle matkalle, joka tempaa hänet kotimaastaan Tanskasta toiselle puolelle maailmaa.

Nuoren tanskalaisnäyttelijän näytön paikka

Kamikazen pääosassa nähdään nuori tanskalaistähti Marie Reuther. Julien rooli on Reutherin uran ensimmäinen pääosa. Ensi vuonna näyttelijä nähdään merkittävässä roolissa myös Tanskan kuninkaallisen teatterin Valheet ja viettelijät -näytelmässä.

Sarjassa esiintyvät lisäksi Charlotte Munck (A War) Julien äitinä, joka on yksi Ruotsin tunnetuimmista näyttelijöistä, sekä Johan Rheborg (Sunny Side) Julien isänä. Mads Reuther (Into the Darkness) esittää Julien veljeä Tomia, Aleksandr Kuznetsov (Great Poetry) taas perheen apulaista Krysztofia. Julien ystäviä Constancea, Sofiaa ja Mickeä näyttelevät Carla Philip Røder (Wildland), Vidhi Kastebo (Iqbal & The Jewel of India) ja Casper Kjær Jensen (Shadows in My Eyes). Tanskalainen koomikko ja näyttelijä Anders Matthesen (Terkel in Trouble, Checkered Ninja) on Julien psykologi, Psyko-Bo.

Kaikki sarjan kahdeksan jaksoa ohjaa maineikas tanskalaisohjaaja Kaspar Munk (Huuto syvyydestä, Wild Witch, Petos, You & Me Forever). Kamikaze on HBO Europen ensimmäinen tanskalainen alkuperäissarja, jonka on käsikirjoittanut Johanne Algren norjalaiskirjailija Erlend Loen Muleum-nimiseen romaaniin perustuen. Sarjan tuottajana toimii Ditte Milsted tuotantoyhtiö Profile Picturesilta, ja sarjan konsepti on Annette K. Olesenin käsialaa. Vastaavina tuottajina toimivat HBO Europen Hanne Palmquist, Steve Matthews, Camilla Curtis ja Antony Root.

Kamikazen kehitys ja tuotanto on saanut Tanskan elokuvainstituutin julkisen palvelun rahaston sekä EU:n Luova Eurooppa -ohjelman tukea. Sarjan kuvaukset ovat valmistuneet, ja sen odotetaan saavan ensi-iltansa vuoden 2021 aikana.

Teksti: HBO Nordicin tiedote