Kategoriat
Elokuvat Suoratoistopalvelut Viaplay

Elisa viihde Viaplay tarjoaa: Uncharted

Uncharted esittelee katujen kasvatti Nathan Draken (Tom Holland) ja kertoo hänen ensimmäisestä aarteenmetsästysseikkailustaan viisaan partnerinsa Victor ”Sully” Sullivanin (Mark Wahlberg) kanssa.

Huippusuositun videopelisarjan inspiroima eeppinen toimintaseikkailu seuraa Natea ja Sullya vaarallisella matkalla, jonka tavoitteena on löytää ”kaikkien aikojen suurin aarre” samalla, kun he seuraavat vihjeitä löytääkseen Naten pitkään kadoksissa olleen veljen.

Tässä meillä olikin iloinen yllätys. En ole koskaan pelannut pelejä, joihin elokuva perustuu, niinpä arvioin sitä pelkästään elokuvana.

Tämä seikkailuleffa muistuttaa todella paljon Indiana Jonesin seikkailuja, aina ansoista ja johtolangoista lähtien. Uncharted ei keksi pyörää uudelleen, vaan käyttää genrensä tuttuja jekkuja todella taitavasti. Kokonaisuudesta löytyy myös vivahde Angelina Jolien Tomb Raideria. Raaka-aineiden sekoitussuhteet ovat osuneet juuri kohdalleen.

Vaikka kyseessä onkin elokuva, joka perustuu videopelisarjaan, niin sen unohtaa todella nopeasti, sillä tarina tempaisee mukaansa nopeasti. Tästä kiitos kuuluu ohjaaja Ruben Fleischerille, joka on varmistanut, että valkokankaalla tapahtuu jatkuvasti jotain mielenkiintoista ja vauhdikasta. Elokuvassa on muutama tasohyppelykohtaus, jotka muistuttavat videopelejä, mutta tällä kertaa se tietenkin kuuluukin asiaan.

Juoni on todella kliseinen, mutta tämä on niitä harvoja kertoja, kun niin kuuluukin olla.

Kuva: Sony Pictures.

En ole koskaan ollut Mark Wahllbergin fani, en siis todellakaan, mutta tällä kertaa hänen tylsistynyt asenteensa sopi Sullyn rooliin todella upeasti. Jotenkin tuntui, että yksikään toinen näyttelijä ei olisi sopinut tuohon vanhemman ammattirosvon rooliin.

Kuten olen joskus aiemmin todennut, yritän mennä katsomaan kaikki elokuvat niin, etten tietäisi niistä juuri mitään. Tällä kertaa tämä onnistui lähes täydellisesti, niinpä yllätyin täysin, kun itse Hämähäkkimies Tom Holland pöllähti valkokankaalle. Hän sopi rooliinsa hienosti. Nuoren Hollandin ja kokeneen Wahllbergin yhdistelmä toimi kuin rasvattu salama.

Uncharted-elokuvaa kuvaisi ehkä parhaiten sanoilla tyhmä, mutta todella hauska. Tämä on juuri sitä, mitä kaltaiseni elokuvafriikki tarvitsee pandemiasta toipumiseen.

Trailer: Sony Pictures Suomi

Teksti: Juho Kojima