Kategoriat
TV

Nelonen tarjoaa romantiikkaa The Holidayn tapaan

The Holiday on kertomus kahdesta naisesta, joiden elämät kohtaavat täysin yllättäen. Iris (Kate Winslet) on tavallinen kaduntallaaja, joka joutuu pettymään rakkaudessa kerta toisensa jälkeen. Kovin paljon paremmin ei mene tarinan toisellakaan päähenkilöllä, sillä Amanda (Cameron Diaz) on juuri heittänyt poikaystävänsä ulos. Hollywoodissa elokuvia tekevä Amanda etsii lohtua Englantiin suuntautuvasta lomasta. Iris ja Amanda päätyvät vaihtamaan asuntoja kahdeksi viikoksi, niinpä romanttinen seikkailumme voi alkaa. Elokuvan muissa rooleissa nähdään esimerkiksi Jude Law ja Eli Wallach.

The Holidayn ohjaaja Nancy Meyers on onnistunut luomaan tarinan, joka ihastuttaa vuodesta toiseen. Elokuva on juuri niin sokerinen, kuin se kuulostaakin, mutta Tällä kertaa se ei haittaa, sillä kaikki näyttelijät tekevät uskomattoman hienoa työtä. Varsinkin Winslet ja Diaz ovat mainio parivaljakko.

Jouluinen tarina tihkuu romantiikkaa, joskus tällaiset elokuvat ovat suorastaan ällöttävän makeita, mutta ei tällä kertaa.  Juonihan on tietenkin silkkaa fantasiaa, mutta siinä on kuitenkin tarpeeksi realismia, jotta ihmiset voivat kuvitella, että heillekin voisi käydä noin.

En yleensä puutu arvioissani elokuvien musiikkiin, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen. Hans Zimmer, joka tunnetaan esimerkiksi Disneyn leijonakuninkaasta, on säveltänyt tähän elokuvaan musiikin, joka pysyttelee taustalla, mutta on silti täysin korvaamaton.

The Holiday nähdään Nelosella tänään kello 15:40

Trailer: Movieclips Classic Trailers

Teksti: Juho Kojima