Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Tänään Mtv Subilla: The Ice Road

Timanttikaivos Pohjois-Kanadassa on romahtanut, jättäen työntekijöitä maan alle loukkuun. Jim Goldenrodin (Laurence Fishburne) on äkkiä löydettävä päteviä rekkakuskeja kuljettamaan pelastusvarusteita.

Rekat joutuvat ajamaan vaarallisia jääteitä pitkin onnettomuuspaikalle. Kyseessä on itsemurhatehtävä kokeneimmillekin kuskeille, mutta Mike (Liam Neeson) ja Tantoo (Amber Midthunder) ottavat haasteen vastaan. Jää osoittautuu kuitenkin arvioituakin heikommaksi, ja tehtävä muuttuu lähes mahdottomaksi viimeistään, kun rekkakuskit joutuvat määrätietoisen sabotoinnin kohteeksi. Joku haluaa estää pelastustehtävän onnistumisen.

Odotin tämän leffan näkemistä suurella innolla, koska Neeson oli mukana projektissa. Olin arvostellut täysin sattumalta muutama päivä sitten kyseisen herran elokuvan The Marksman, joka olikin yllättävän viihdyttävä kokemus. Lue Marksmanin arvostelu täältä.

THE ICE ROAD (L-R): BENJAMIN WALKER SCODELARIO-DAVIS as VARNAY, AMBER THUNDER ROSE MIDTHUNDER as TANTOO, MARCUS THOMAS as GURTY, LIAM NEESON as MIKE. CR: NETFLIX © 2021

The Ice Roadin alku lupaili hyvää, sillä mukana oli toimintaa ja draamaa juuri oikeassa suhteessa ja kaiken täydensi Neesonin rahisevan kähisevä suoritus. Ikävä kyllä varsin nopeasti kävi selväksi, että kyseessä onkin ihan perinteinen kuiva toimintapätkä, joka ei ainakaan minulta kerännyt liikoja riemunkiljahduksia.

Toimintakohtaukset ovat perinteistä mäiskettä, jossa ei ollut mitään kohahduttavaa tai yllättävää. Elokuvaan oli onneksi onnistuttu ujuttamaan edes yksi tunteita repivä kohtaus, jossa käsiteltiin läheisen menettämistä ja sen aiheuttamaa tuskaa.

En voi käsittää, miten Neesonin kaltainen todella hyvä näyttelijä on saatu houkuteltua mukaan tällaiseen elokuvaan. Kyseessä taitaa olla raha, kun tarkemmin pohtii. Saman voi todeta Fishburnen kohdalla. Tämän tyypin suoritus oli todella unelias.

Elokuvan parasta antia on ehdottomasti Miken veljen roolissa nähtävä Marcus Thomas. Gurty on veteraani, joka kärsii sodan jättämistä henkisistä arvista. Thomas on roolissaan aivan mahtava. Hänen kasvonsa ja silmänsä puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa.

The Ice Road alkaa kello 23.20.

Trailer: Scanbox Entertainment Finland

Teksti: Juho Kojima