Kategoriat
Elokuvat Suoratoistopalvelut Viaplay

Elisa Viihde Viaplay tarjoaa: MC Helper beKINGs 


Räkä (Kaitsu Walfrid Rinkinen) kuskaa leipätyökseen pitsoja ja vapaalla aika kuluu mopomiiteissä. Räkä ja Liima (Janne Kaperi) löytävät miitissä yhteisen taajuuden ja heidän silmissään alkaa siintää ykkössija Harjuajoissa. Mopokerho MC Helper on syntynyt.

Räkän pitsahommat lähtevät keulimaan ja pomo (Jenni Kokander) ottaa pultit. MC Helperin menestys moposkaboissa taas vaatisi vielä viritettyä Orkkis Mankia ja tankkia täynnä ysiviitosta. Kun lisäksi Räkä, Liima ja porukan uusin vahvistus Köntsä (Tatu Sinisalo) sotkeutuvat isomman mopokerhon, MC Mustakäden, pärinäbisneksiin, ajautuvat suunnitelmat sivuluisuun. MC Mustakäden pomo (Tommi Korpela) ja ykköskuski Spägä (Joel Hirvonen) vetävät kierroksia ja omaa agendaansa ajava Herkku (Celin El Azizi) saa tunnelman tiivistymään entisestään. Mäyhemi on valmis.

Tämän elokuvan katsominen oli mielenkiintoinen kokemus. Ensin ajattelin, että tämähän on ihan mielenkiintoinen juttu, mutta sitten tajusin, että kyseessä on suorastaan tyhmä elokuva. Sitä voisi kuvailla sanoilla, isot miehet leikkivät kuin pikkupojat.

MC Helper beKINGs. MOVIE STILL. Kuvassa MC Helper -mopokerhon ydinjengi: vasemmalta oikealle Liima (Kaperi), Räkä (K.W.Rinkinen) ja Kullervo (Kemell). Kuva: © Biisonimafia.

Elokuvassa diilataan Pärinää, eli terästettyä limukkaa, just juu. Tämän pitäisi ilmeisesti olla hauskaa, mutta kun ei ole. Ajattelin elokuvan aikana muutaman kerran, että pakkaan tavarani ja ottaisin hatkat, mutta ammattiylpeys sai kuitenkin jäämään.

En voi ymmärtää, miksi ohjaaja ja pääosassa nähtävä Kaitsu Walfrid Rinkinen on edes ryhtynyt tekemään tätä leffaa. Lopputulos on nimittäin sen verran surkea ja tyhmä. Rinkisen oma suoritus on lähinnä surkea.

Mietin kovasti, että millä ihmeellä niinkin hyvä näyttelijä kuin Tommi Korpela on saatu houkuteltua mukaan näinkin dorkaan projektiin. sillä rikollispomon rooli ei tarjoa hänelle pienintäkään haastetta.

MC Helper on erittäin hyvä esimerkki elokuvasta, joka ei kuulu elokuvateatterilevitykseen, vaan sen kuuluisi mennä suoraan Netflixiin tai ehkä Amazon Primeen.

Trailer: Biisonimafia

Teksti: Juho Kojima