Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Saw X

Sairas ja epätoivoinen John matkustaa Meksikoon riskialttiiseen ja kokeelliseen toimenpiteeseen toivoen ihmeparannusta syövästään. Koko operaatio onkin petos, jolla pyritään vain hyväksikäyttämään haavoittuvimmassa asemassa olevia. Kuuluisa sarjamurhaaja löytää uuden tarkoituksen kostaakseen huijareille. John palaa työhönsä tunnusomaisella tyylillään – fyysisesti raakojen, kierojen ja ovelien ansojensa avulla.

Olen aiemmin katsonut vain yhden Saw:n, ja se oli minulle hieman liikaa. Menin katsomaan tämän uusimman osan ajatuksella, katsotaan, milloin yrjöän, mutta laatta ei lentänytkään, sillä Saw X olikin varsin mainio elokuva. Verisen kostokauhun fanit älkööt peljätkö, sillä verikin lentää ja jalkoja irtoilee, mutta tässä leffassa oli oikeasti koskettava ja toimiva tarina. Ymmärsin kostohalun täysin.

Rupesin miettimään, paljonko maailmassa tehdään valehoitoja, joista ihmiset maksavat vaikka viimeiset roponsa, koska hoidot ja niiden hyödyt markkinoidaan todella vetävästi, joten Saw X antoi ajateltavaa, en olisi uskonut!

Tobin Bell as John Kramer on Saw X. Photo Credit: © 2023 Lionsgate

Pääosassa nähtävä Tobin Bell tekee karmaisevan hyvää työtä. John Kramer ei ole tunnoton tai kasvoton tappaja. Kaikki kunnia tästä kuuluu Bellin viiltävälle suoritukselle. Hän on ajoittain todella minimalistinen, mutta se antaakin hahmolle viimeisen silauksen.

Taidan olla arvioimatta muiden näyttelijöiden suorituksia, sillä pelkään voivani paljastaa hieman liikaa.

Saw X ei ollut sellainen kuin odotin, vaan paljon enemmän. Tällainen kriitikon ranttu, kuten minä, viihtyi elokuvan parissa todella hyvin. Muistutan kuitenkin, jos et pidä verisestä kauhusta, niin Saw X ei oikeasti sovi sinulle.

Tähdet: ****

Ensi-ilta: 29.09.2023

Ikäraja: 18

Pituus: 118 min.

Ohjaus: Kevin Greutert

Käsikirjoitus: Josh Stolberg, Pete Goldfinger

Näyttelijät: Tobin Bell, Shawnee Smith, Steven Brand

Genret: Kauhu

Teksti: Juho Kojima