Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Retribution

Matt Turner (Liam Neeson) on menestyvä Berliinissä asuva amerikkalainen liikemies, joka tasapainottelee kukoistavan uran ja perhe-elämän välillä. Mattin kyyditessä lapsiaan kouluun, hän saa puhelun tuntemattomalta soittajalta, joka ilmoittaa, että autossa on pommi.

Noin tämä elokuva esitellään pressisivuillaan. Yritän tehdä tällä kertaa mahdollisimman lyhyen arvostelun, sillä tämä leffa ei muuta ansaitse.

Voi Liam, mitä olet urallesi tehnyt. Sanon näin, sillä nykyisin Neesonin kaikki uudet leffat toistavat toisiaan ja niitähän syntyy kuin sieniä sateella. Ennen todella arvostettu näyttelijä on vajonnut todella syvälle.

Retribution ei tarjoa mitään uutta. Neeson vain hurjastelee pitkin ja poikin suurkaupungin katuja huolestuneet skidit kyydissä, ja kytät takapuskurissa. Samaan aikaan hän ärjyy puhelimeensa, jonka toisessa päässä on tuo surkeasti näytelty soittaja. Kun mukaan sotketaan vielä ylelliseen, mutta tyhjään elämään kyllästynyt vaimo, joka istuu avioerojuristin pakeilla, niin koko sekamelska on valmis.

Nyt se täytyy viimeistään sanoa. Liam Neeson on väsyneen näköinen mies, enkä nyt puhu roolihahmosta. Jos olisin näyttelijän agentti, niin kävisin Liamin kanssa vakavan keskustelun, jonka aiheena olisi uran lopetus. Ei siinä muu enää auta!

Ensi-ilta: 06.10.2023

Ikäraja: 16

Pituus: 91 min.

Ohjaus: Nimród Antal

Käsikirjoitus: Christopher Salmanpour

Teksti: Juho Kojima