Kategoriat
Elokuvat Suoratoistopalvelut Viaplay

Viaplay tarjoaa: A Man Called Otto

Koomiseen ja koskettavaan bestselleriin perustuva A Man Called Otto kertoo tarinan äreästä leskestä Otto Andersonista (Tom Hanks), joka haluaa asioiden olevan järjestyksessä. Kun naapuriin muuttaa eloisa nuori perhe, hän tapaa haastajansa – nokkelan ja kolmatta lastaan odottavan Marisolin. Pian heidän välilleen muodostuu yllättävä ystävyys, joka kääntää Oton maailman ylösalaisin. Koe hauska, sydäntä lämmittävä tarina siitä, kuinka jotkut perheet löytyvät odottamattomimmista paikoista.

Elokuvan on ohjannut Marc Forster (Finding Neverland – tarinan lähteillä) ja pääosissa nähdään Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump, Cast Away – Tuuliajolla), Mariana Treviño (Club the Cuervos), Rachel Keller (Fargo) ja Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven). Elokuvan on käsikirjoittanut Oscar®-ehdokas David Magee (Paras sovitettu käsikirjoitus: Piin elämä, 2012 ja Finding Neverland – tarinan lähteillä, 2004) ja se perustuu Fredrik Backmanin kansainväliseen menestyskirjaan “Mies joka rakasti järjestystä”. Elokuva perustuu myös ruotsalaiseen elokuvaversioon, jonka käsikirjoitti ja ohjasi Hannes Holm. Elokuvan ovat tuottaneet Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman ja Fredrik Wikström Nicastro.

Tässä meillä on todella mahtava elokuva. Ensin ajattelin, että jaahas, taas tällainen nyyhkyleffa, mutta kunhan tarina pääsi vauhtiin, niin kuoresta kuoriutuikin varsin herttainen tarina, joka kertoo ihmisten välisestä lämmöstä ja rakkaudesta.

Elokuva on riipaiseva kuvaus siitä, mitä ihmiselle voi tapahtua, kun hän jää täysin yksin. Hanksin esittämä Otto suunnittelee itsemurhaa ja onkin vähällä onnistua, mutta eteen tulee aina jokin naapuruston ongelma, joka pitää ratkaista, ja Ottohan ratkaisee ne kaikki, koska hänen mielestään kadun muut asukkaat ovat idiootteja, jotka eivät osaa tehdä mitään oikein.

Kuva elokuvasta A Man Called Otto.

Sitten kuvaan astuukin Marisol (Mariana Treviño), joka pistää Oton elämän sekaisin, koska nuori nainen ei suostukaan toimimaan äreän miehen asettamien normien mukaan. Samalla yllättäen Otto alkaa löytää elämälleen uutta suuntaa.

Treviño ja Hanks tekevät saumatonta ja upeaa yhteistyötä, jonka tuloksena syntyy lähes maaginen tunnelma, joka imaisee katsojan täysin mukaansa. Kaksikon roolihahmot tarjoavat toisilleen täydelliset vastakohdat, ja näyttelijät ottavat tästä kaiken ilon irti.

Elokuvassa nähdään takaumia Oton elämästä. Näissä kohtauksissa roolin ottaa vastuulleen Tom Hanksin poika Truman, joka on todella valovoimainen nouseva tähti. Nuorukainen tuo tarinaan säihkettä ja kipinää. Hän ei tietenkään ole vielä isänsä tasolla, mutta todella lahjakas Truman Hanks ainakin on.

A Man Called Otto sai ainakin minut todella hyvälle tuulelle. Se on yksi viime vuosien parhaista komedioista, vaikka se ehkä kuitenkin kallistuu enemmän draaman suuntaan. Tom Hanksilla on takanaan muutama huonompi elokuva, joten oli hienoa nähdä, että hän oli löytänyt tämän kultakimpaleen.

Katso elokuva vaikka heti Viaplaysta.

Tähdet: *****

Trailer: Sony Pictures Suomi