Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Operation Fortune: Ruse de Guerre

Supervakooja Orson Fortunen (Jason Statham) tulee jäljittää ja lopettaa miljardööri ja asevälittäjä Greg Simmondsin (Hugh Grant) uuden tappavan aseteknologian myynti. Vastahakoisesti hän lyöttäytyy yhteen maailman parhaiden agenttien kanssa (Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone), ja yhdessä he rekrytoivat operaatioon mukaan Hollywoodin suurimman elokuvatähden Danny Francescon (Josh Hartnett) auttamaan heitä salaisessa tehtävässään pelastaa maailma.

Antakaa James Bondin rooli Jason Stahamille. Tuossa voisi olla leffan mainoslause, sillä tämä tuotos tuntui kyseisen herran koe-esiintymiseltä maailman kuuluisimman salaisen agentin rooliin, eikä ollut muuten hassumpi näyte Stathamin taidoista. Hän todellakin hallitsee coolin ja rennon esiintymisen. Herran jokainen elekin toimi tässä leffassa. Stathamin roolihahmon olemus huokui charmia, mutta samalla myös sopivaa kovuutta.

Elokuva oli muttenkin kuin Sean Conneryn aikakauden James Bondit. Ympäristö oli todella hienostunut. Lavasteet ja kuvauspaikat tukivat tarinaa hienosti. Kaikki tuntui toimivan todella sulavasti, mutta tuohon yhteen sanaan tiivistyy myös elokuvan suurin ongelma, sillä juoni on liian ennalta-arvattava. Tuohon joku voisi sanoa, että niinhän ne kaikki muutkin Stathamin leffat ovat, eikä sanoja olisi väärässä. Olisi kuitenkin ollut mukavaa saada yksikin yllätys, mutta tällä kertaa se jäi saamatta.

Photo credit: Dan Smith Copyright: @ 2021 EROS STX GLOBAL CORPORATION. ALL RIGHTS RESERVED.

Elokuvan suurimman yllätyksen tarjosivatkin Grant ja Josh Hartnett. He muodostivat sellaisen voimakaksikon, että pois edestä! Hartnettin esittämä näyttelijä värvätään soluttautumaan Simmondsin lähipiiriin, ja homma alkaakin toimia paremmin kuin kukaan osasi edes unelmoida. Varsinkin Grantin suoritus on oikeasti huikaisevan hieno. Miesten välillä on todella sähköistä kemiaa, jollaista ei voi ostaa pelkällä rahalla.

Tämä leffa on sopivaa vastalääkettä surkealle talvelle. Onko elokuva seko? No totta hitossa, mutta juuri sen takia se toimiikin niin hyvin. Tässä on nyt kuitenkin se hassu juttu, että itse olen nähnyt leffan kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla en ollut ihan näin innokas, mutta kokonaisuuden pitää antaa marinoitua, jotta se alkaa toimia.

Elokuva saapuu valkokankaille huomenna perjantaina.

Trailer: Leffat

Tähdet: ****

Teksti: Juho Kojima