Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: Octopussy

James Bondin (Roger Moore) agenttikollegan kuolema väärennetyn Faberge-munan vuoksi kuljettaa sankariagentin Intiaan, jossa prinssi Khan (Louis Jordan) pyörittää neuvostoliittolaisten arvoesineiden salakuljetusoperaatiota.

Salakuljetusverkosto havittelee pohjattomien rikkauksien lisäksi myös maailmanvaltaa, jonka saavuttamiseen liittyy ydinpommin räjäyttäminen Länsi-Saksassa. Monimiljonääri Octopussyn roolissa nähtävä Maud Adams, joka esitti Bond-tyttö Andrea Andersia jo seikkailussa 007 ja kultainen ase (1974). Tunnuskappaleen All Time High esittää Rita Coolidge. Elokuvan pohjana ollut Ian Flemingin novelli julkaistiin ensimmäisen kerran Playboy-lehdessä keväällä 1966.

Tässä Bondissa on oikeastaan kaikki tarvittavat palikat. Roger Moore selvästi nautti elokuvan tekemisestä, sillä hänen suorituksensa on letkeän rento, mutta samalla elokuvassa on jämäkkä tekemisen meininki.

Kamal Khanin roolissa nähtävä Louis Jourdan on yksi koko elokuvasarjan parhaista pahiksista. Khan on todellinen herrasmies, mutta samalla täysi konna, joka on valmis tekemään mitä tahansa saavuttaakseen päämääränsä. Jourdan tuo rooliin kylmää rauhallisuutta, joka todellakin toimii.

Toinen maininnan arvoinen näyttelijä on ehdottomasti Steven Berkoff, joka nähdään kenraali Orlovin roolissa. Berkoff on jostain syystä aliarvostettu, joka on uskomatonta, sillä hän loistava näyttelijä. Orlov on yksi niistä Bondien hahmoista, joita olisi pitänyt käyttää enemmän.

Octopussy tänään Nelosella kello 22:00.

Trailer: HD Retro Trailers

Teksti: Juho Kojima