Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla Madame Web

Sony ja Marvel ovat jälleen yhdistäneet voimansa. Tuloksena syntyi Madame Web, joka kertoo taas yhden supersankarin syntytarinan. New Yorkissa asuva ensihoitaja Cassandra on taitava, mutta etäinen nainen, jonka on vaikea ymmärtää, että potilaat saattaisivat kaivata lohdutusta ja myötätuntoa kärsimyksiensä keskellä.

Eräänä päivänä Dakota Johnsonin näyttelemä Cassandra alkaa nähdä näkyjä tulevaisuudesta. Hän löytääkin itsensä junasta, jonka kyydissä on myös kolme nuorta naista, jotka ovatkin yhtäkkiä oudon ja salaperäisen rosvon takaa-ajon kohteena.

Cassandra saa yllättäen selville näkyjensä avulla, että kolmikko on suuressa vaarassa, ja hän päättää auttaa kolmikon karkuun. Näin saa alkunsa todella sekava seikkailu, joka ei lopulta johda oikein mihinkään.

Nyt on käynyt niin, ettei tässä elokuvassa ole järjen hippua. Tuntui siltä, että tarinaa on muokattu kesken tuotannon todella rankalla kädellä, mutta samalla tekijöiltä on päässyt unohtumaan, että näinkin syntyneen tuotoksen tulisi olla edes jotenkin yhtenevä. Nyt elokuva jäi todella sekavaksi ja laimeaksi.

Nyt tekisi mieli kysyä projektin käsikirjoittajilta, että miten he ovatkin onnistuneet kynäilemään näinkin heikon tuotteen. Käsikirjoituksesta puuttuu kokonaan jännite, joka on todella keskeinen seikka tällaisessa elokuvassa. Valkokankaalla kyllä tapahtuu, mutta mielenkiinto puuttui kokonaan.

Kuva: © 2024 CTMG, Inc. All Rights Reserved.

Huonosta käsikirjoituksesta kärsivät pahiten näyttelijät, jotka joutuvat livertämään latteuksia. Dakota Johnson on varmasti ihan hyvä näyttelijä, mutta hänkin antoi selvästi periksi, mutta minkäs teet, kun elokuvan idea hajoaa heti alkuunsa.

Madame Webissä nähtävä pahis on kyllä yksi kaikkien aikojen surkeimmista virityksistä, vaikka roolissa nähtävä Tahar Ramin yrittikin kaikkensa, mutta roiston hakeman koston motiivi jäi niin ohueksi, että pahaa teki.

Elokuvan visuaaliset tehosteet näyttivät ajoittain todella keinotekoisilta. Hekottelinkin mielessäni, että tekijät ovat taitaneet käydä suomalaisen Tokmannin alessa. Ihan vakavasti sanottuna, luulisi. että Marvelin ja Sonyn yhdistetyt resurssit riittäisivät kunnolliseen laadunvalvontaan, mutta saatanhan olla väärässäkin.

Sonyn osalta voi vielä todeta, että pieni itsetutkiskelu olisi paikallaan. Kannattaako heidän enää jatkaa supersankareiden parissa, kun yksikään yhtiön elokuvista ei ole oikein menestynyt. Tosiasia on toki myös se, että tällä hetkellä Marvelkin on pahasti eksyksissä.

Tähdet: *

Ensi-ilta: 14.02.2024

Ikäraja: 12

Pituus: 117 min. Ohjaus: SJ Clarkson

Käsikirjoitus: Matt Sazama & Burk Sharpless ja Claire Parker & SJ Clarkson

Teksti: Juho Kojima