Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: The Beekeeper

Beekeepers-erikoisjoukoista eläköitynyt Adam Clay (Jason Statham) elää rauhallista elämää mehiläisiä hoitaen. Kun hänen iäkäs naapurinsa joutuu huijauksen kohteeksi ja menettää kaikki säästönsä traagisin seurauksin, Clayn on ryhdyttävä jälleen toimiin.

Mitä Stahamille on tapahtunut, kun hän joutuu tekemään tällaisia ö-luokan leffoja. Beekeeper on elokuva, joka on tungettu täyteen päätöntä toimintaa. Tuohon, kun vielä lisätään se, että käsikirjoitus on todella heikko, eikä elokuvan juonessa ole tippaakaan järkeä, niin voi vain todeta, että filmin olisi voinut jättää tekemättä.

Kyberrikollisuus on itsessään todella mielenkiintoinen aihe, ja sen aiheuttamat tuhot ovat todellisia. Tässä tapauksessa sitä käytetään kuitenkin vain alkukipinänä, jotta Statham pääsee räiskimään. Hommaan sekoitetaan vielä pari FBI:n agenttia, jotka eivät nyt ole kamalan viisaita. Kirsikkana kakun päällä on Yhdysvaltain presidentti, jolla ei tunnu olevan kauheasti tekemistä. Olin melkein unohtaa presidentin nörttipojan, joka pyörittää kyseenalaisia bisneksiä ja siinä sivussa vetää viivoittain kokaiinia.

Kuulostiko tarpeeksi sekavalta, noh sitä se olikin. Rikolliset ja viranomaiset juoksivat pitkin ja poikin ilman selvää määränpäätä. Kaiken tuon keskellä on rahiseva ja kähisevä Jason Statham, joka vaikutti todella väsyneeltä koko hommaan.

Beekeeper oli hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun elokuva/tarina rakennetaan pelkän toiminnan ehdoilla. Katsojan on lähes mahdotonta saada kontaktia tapahtumiin tai hahmoihin, koska niillä ei ole mitään merkitystä.

Onkohan käynyt niin, että ensin on koostettu toimintakohtaukset, ja vasta sitten käsikirjoittaja Kurt Wimmer on kutsuttu paikalle. Ohjaaja David Ayer on saattanut antaa ainoaksi ohjeeksi, että Wimmerin täytyy liimata sekavat toimintakohtaukset yhteen edes jollain tavalla, jos olisin itse ollut ohjaajana, niin olisin viskannut käsikirjoituksen roskiin ja vaihtanut kirjoittajaa.

Edelleen täytyy palata Stathamiin. Ihmettelen, miksi hän on valinnut tällaisen roskaprojektin. Miten tämä edistää hänen uraansa? Jos pystyt vastaamaan tuohon, niin olet paljon viisaampi kuin minä.

Tähdet: *

Ensi-ilta: 16.02.2024

Ikäraja: 16

Pituus: 105 min.

Ohjaus: David Ayer

Käsikirjoitus: Kurt Wimmer

Teksti: Juho Kojima