Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Expend4bles

The Expendables valtaa valkokankaat jälleen lähes kymmenen vuoden jälkeen, kun aikamme kovimpien toimintasankareiden rinnalle nousee uusi peloton tähtisukupolvi täynnä adrenaliinia!

Palkkasotilaiden parhaimmistoa edustavat Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture ja Sylvester Stallone yhdistävät voimansa ensimmäistä kertaa Curtis ”50 Cent” Jacksonin, Megan Foxin, Tony Jaan, Iko Iwaisin, Jacob Scipion, Levy Tranin ja Andy Garcian kanssa. The Expendables on aseistettu kaikin mahdollisin keinoin ja taistelutaidoin, kun tämä maailman viimeinen puolustuslinja kutsutaan tulitaistoon. Ryhmän tulokkaat antavat tuoreella ammattitaidollaan ”uudelle verelle” kuitenkin täysin uuden merkityksen.

Noin tämän uutukaisen esittelee elokuvan maahantuoja Cinemanse. Minun täytyy olla kriitikkona rehellinen. Expend4bles oli täyttä kuraa.

Elokuvan juoni on suunnilleen tasoa, terroristit kuskaavat ydinpommia paikkaan, jossa sen pamauttaminen voisi aiheuttaa rähinän suurvaltojen välille. Ilmeisesti USA:n erikoisoperaatioiden komentokeskukselta (JSOC) oli väki vähissä, kun paikalle piti lähettää kokoelma vaareja. Niin, ja tietenkin Megan Fox, jonka ainoana hommana oli olla seksikäs, vaikka hän kylläkin yritti esittää aseistettua kovanaamaa, mutta tuo ei nyt ihan onnistunut.

Ruuti ainakin paloi, ja päätöntä räiskettä riitti. Elokuva taidettiin tehdä vain, jotta Sylvester Stallone, Jason Statham ja Dolph Lundgren pääsivät vielä kerran yhteiseen hiekkalaatikkoon leipomaan hiekkakakkuja ja rakentamaan hiekkalinnoja, kivaa! Saisinko minäkin hiekkalapion ja kauhakuormaajan, saanhan äiti.

Ongelma vain sattuu olemaan, etteivät kolmikon hiekkaleikit jaksa enää kiinnostaa. Samat leikit, kun toistuvat elokuvasta toiseen. Maisemat ja vastapelurit vain vaihtuvat.

Jason Statham oli kolmikon ainoa jäsen, joka edes yritti, tai ollaan nyt aivan rehellisiä, siis kyseessähän oli Stathamin leffa, jossa muut näyttelijät vain varmistivat, että kyseisen herran tähti loistaa kirkkaasti.

Juoni ei tarjonnut kuin yhden pienen yllätyksen, joka vesitettiin täysin elokuvan lopussa, kun tekijöiden kantti ei sittenkään tainnut kestää rohkeiden valintojen tekemistä. Tarinan loppuratkaisun taitavat tietää kaikki he, jotka ovat nähneet kyseisen elokuvasarjan muut osat.

Haluaisin, että Expend4bles olisi sarjansa viimeinen, mutta luulenpa, että joudun pettymään.

Tähdet: *

Ensi-ilta: 22.09.2023

Ikäraja: 16

Pituus: 103 min.

Ohjaus: Scott Waugh

Kuvat elokuvasta The Expendables 4

Teksti: Juho Kojima