Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Disco boy

Aleksei livahtaa pakoon kotimaastaan Valko-Venäjältä matkustaakseen Pariisiin ja liittyäkseen muukalaislegioonaan. 800 kilometriä etelämpänä Jomo ja hänen sissiryhmänsä taistelevat paikallisten asukkaiden selviytymisestä Nigerin suistossa olevia öljy-yhtiöitä vastaan. Kun Aleksei lähetetään sinne sotilaana, heidän tiensä kohtaavat ja heidän elämänsä muuttuu ikuisesti.

Nyt täytyy rehellisesti myöntää, että kyseessä on niin monitasoinen elokuva, että sen ymmärtäminen vaatii, ainakin minulta, monta katselukertaa. Tarinan kuvakieli ja kerronta ovat todella rikkaita, mutta tästäkään huolimatta elokuva ei oikein iskenyt minuun.

Kun tajusin, että elokuva kertoo Ranskan mystisestä muukalaislegioonasta, niin mielenkiintoni pomppasi kattoon, sillä olen todella kiinnostunut tuosta legendaarisesta sotilaiden joukosta. Tietojeni perusteella legioonan koulutukseen liittyvät kohtaukset ovat melko realistisia, mutta muutaman pienen yksityiskohdan, jotka liittyivät alokkaiden tekemiin harjoituksiin ja kouluttajien määrään, olisin tehnyt toisin.

Koulutuksensa jälkeen Aleksei ilmeisesti lähetettiin toiseen laskuvarjorykmenttiin. Sotilaiden varusteet eivät vastanneet oikeassa elämässä näkemääni legioonan varustusta, mutta täytyy muistaa, että kyseessä on elokuva, joten…

Kerronnassa käytettiin aikahyppyjä, jotka vaikuttivat juonen seuraamiseen hieman negatiivisesti. Olisi kannattanut keskittyä ensin koulutukseen, ja vasta sitten tehtävään. Kyseessä on tietenkin ohjaajan käyttämä tehokeino, mutta silti pysyn mielipiteeni takana.

Pääosassa nähtävä Franz Rogowski tekee ihan hyvää työtä, mutta tietyllä tavalla suoritus kuitenkin jätti minut kylmäksi. Tuo kuitenkin johtuu myös siitä, että elokuvan kerronnan tyyli imi minusta energiaa hieman liikaa.

Tähdet: ***

Ensi-ilta: 06.10.2023

Ikäraja: 12

Pituus: 92 min.

Ohjaus: Giacomo Abbruzzese

Käsikirjoitus: Giacomo Abbruzzese Näyttelijät:

Franz Rogowski, Morr Ndiaye, Laetitia Ky

Genret: Draama

Teksti: Juho Kojima