Kategoriat
Disney+ Elokuvat Suoratoistopalvelut

Disney+ tarjoaa: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Marvel Studiosin elokuvassa Doctor Strange in the Multiverse of Madness MCU avaa oven multiversumiin ja laajenee aivan uusiin ulottuvuuksiin. Matkalle tuntemattomaan meidät vie Doctor Strange, joka niin vanhojen kuin uusien salaperäisten liittolaisten avulla halkoo multiversumin mieltä mullistavia ja vaarallisia vaihtoehtoistodellisuuksia kohdatakseen lopulta mystisen uuden vihollisen.

Elokuvan Doctor Strange in the Multiverse of Madness pääosissa nähdään Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Elizabeth Olsen, Benedict Wong ja Xochitl Gomez sekä Michael Stühlbarg ja Rachel McAdams.

Tämä elokuva herätti monenlaisia tunteita. Oli mahtavaa nähdä kunnon Marvelin leffa oikeassa teatterissa. Oli mahtavaa päästä sukeltamaan tuttuun ja turvalliseen Marvelin maailmaan, mutta siinäpä on tämän elokuvan suurin ongelma. Se ei oikein tarjoa mitään uutta, vaikka yritystä tuohon suuntaan kylläkin on, mutta ei kuitenkaan ihan tarpeeksi.

Aloitetaan siitä, että Cumberbatch tarjoilee melko tutun ja turvallisen suorituksen Strangen roolissa. Hän on selvästi löytänyt hahmonsa keskipisteen, jonka ympärille on helppo kerätä muutamia uusia mausteita ja ominaisuuksia. Tällä kertaa ne eivät kuitenkaan riitä nostamaan Doctor Strangen hahmoa uudelle tasolle, vaan nyt pysytään turvallisilla ja tutuilla poluilla. Cumberbatch kuitenkin tekee ihan hyvän suorituksen.

Benedict Cumberbatch as Dr. Stephen Strange in Marvel Studios’ DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS. Photo courtesy of Marvel Studios. ©Marvel Studios 2022. All Rights Reserved.

Sanotaan sekin, että en ollut katsonut yhtään traileria, joten ihan aidosti, en tiennyt kuka elokuvan pahis tulisi olemaan. Jos sinäkään et halua tietää, niin hyppää tämän kappaleen yli. Wanda Maximoff (Olsen) oli oikein mainio valinta, sillä Wandan kautta pystyttiin luomaan todella mielenkiintoisia juonikuvioita. Wanda repii maailmoja, elämiä ja universumeja kappaleiksi lähes silmittömästi. Katsojalle kuitenkin alkaa vähitellen selvitä, miksi Wanda toimii valitsemallaan tavalla. Nämä syyt voittivat ainakin minut puolelleen, mutta samalla ne kuvaavat hyvin Wandan hahmon traagisuutta. Väitän, että Marvel on vihdoin onnistunut luomaan pahiksen, jolla on oikeasti merkitystä ja vetovoimaa.

Kolmas hahmo, joka täytyy nostaa esiin, on ehdottomasti Xochitl Gomezin näyttelemä America Chavez, joka ilmestyy keskelle Doctor Strangen unta. Tohtorimme ja America yhdistävät voimansa voittaakseen edessä häämöttävän taistelun. Vaikka Chavezilla onkin melko tärkeä rooli, niin mietin, että tarvittiinko roolihahmoa. Toisaalta kyllä, koska American kautta pystyttiin luomaan tuore katsaus MCU:n tapahtumiin, mutta itse olisin rakentanut juonen niin, että American kertomat tarinan osat olisi jaettu muille hahmoille. Gomez kyllä yrittää parhaansa, mutta hänen suorituksensa jää mielestäni melko harmaaksi.

Marvel yritti tuoda tässä elokuvassa Fantastic Fourin osaksi MCU:ta, mutta tapa, jolla se päätettiin tehdä, tuntui todella muoviselta ja turhalta. Myös X-Men-tarinoista tuttu ja rakastettu hahmo tekee pikaisen piipahduksen, joka sekin tuntuu lähinnä turhalta.

Elokuvassa on todella hienoja dialogiin perustuvia kohtauksia, jotka kuljettavat ja avaavat tarinaa upealla tavalla. Samaan sarjaan voidaan lukea Strangen ja American väliset kohtaukset, joissa kaksikko matkaa universumien välillä.

Mutta samalla on kuitenkin todettava, että elokuvassa sorrutaan liian monta kertaa järjettömiin mäiskintäkohtauksiin, jotka kylläkin olivat näyttäviä, mutta niihin alkoi väsyä melko nopeasti. Näiden kohtausten tarinallinen sisältö olisi voitu tarjoilla toisessakin muodossa.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness on ihan must juttu Marvelin faneille. Se löytyy nyt Disney+ -palvelusta.

Trailer: Disney Suomi