Kategoriat
Elokuvat Netflix Suoratoistopalvelut

Elokuvassa Malcolm & Marie riidellään ja rakastetaan

Malcolm (John David Washington) on nuori ja menestynyt näyttelijä, jonka uusin elokuva on juuri saanut ensi-iltansa. Tuotoksestaan suorastaan huumaantunut Malcolm palaa asunnolleen tyttöystävänsä Marien (Zendaya) kanssa. Hyvissä merkeissä sujunut ilta saa kuitenkin ikävän käänteen, kun pariskunta ajautuu repivään riitaan, jonka seurauksena kaksikko kääntää suhteensa ylösalaisin kerta toisensa jälkeen.

Malcolm & Marie on erilainen elokuva. Ohjaaja Sam Levinson käyttää kerronnassaan kahta rakastamaani tehokeinoa, sillä elokuva on mustavalkoinen, ja tarinan tapahtumat sijoittuvat yhteen isoon taloon, Kun tajusin tämän, niin mieleeni muistui heti Alfred Hitchcockin ohjaama Dial M For Murder. Kummassakaan elokuvassa katsojaa ei päästetä tarinan riipaisevasta otteesta. Suurin syy tähän on juuri se, että tapahtumapaikka pysyy samana alusta loppuun.

MALCOLM & MARIE (L-R): ZENDAYA as MARIE, JOHN DAVID WASHINGTON as MALCOLM. DOMINIC MILLER/NETFLIX © 2021

Mikä hienointa, koko elokuvassa on vain nuo kaksi edellä mainittua näyttelijää! Tästäkin huolimatta mielenkiinto pysyy koko ajan yllä, eikä katsoja pääse väsähtämään. Täytyy kuitenkin rehellisyyden nimissä myöntää, että ajoittain Washingtonin rooli kasvoi liiankin hallitsevaksi, ja Zendaya jäi liikaa taustalle. Levinson antoi onneksi muutamassa kohtauksessa Zendayan vangita kameran huomio kokonaan itseensä.

Malcolm & Marie on elokuva, joka varmastikaan ei sovi kaikkien elokuvamakuun, mutta siitäkin huolimatta pyydän, että juuri sinä antaisit tälle voimakkaalle tarinalle edes mahdollisuuden. Nykyisin tällaisia elokuvia, jotka keskittyvät kahden ihmisen kokemuksiin ja tunteisiin näkee liian harvoin. Katsojalla on kerrankin aikaa keskittyä tarinan ytimeen, koska häiritseviä tekijöitä ei yksinkertaisesti ole.

Malcolm & Marie saapuu Netflixiin 5.2 kello 10:00. Leffanurkka.fi toivottaa viihtyisiä hetkiä elokuvan parissa.

Trailer: Netflix

Teksti: Juho Kojima