Kategoriat
Elokuvat Netflix Suoratoistopalvelut

Ralph Fiennes ja Carey Mulligan loistavat elokuvassa The Dig

Juuri ennen toisen maailman sodan syttymistä rikas leski Edith Pretty (Carey Mulligan) palkkaa arkeologiaa koko elämänsä harrastaneen Basil Brownin (Ralph Fiennes) tutkimaan outoja kumpuja, jotka sijaitsevat Edithin kotitilan mailla. Basil löytääkin ison yllätyksen, kun kaivaukset paljastavat laivan hylyn.

Tämä lämminhenkinen Simon Stonen ohjaama tositapahtumiin pohjautuva elokuva on tavallaan yksinkertainen, mutta täynnä tunteita. Elokuvan tyyli vaihtelee historiallisen draaman ja romantiikan välillä. Samalla The Dig on loistava ajankuva sotaan valmistautuvasta Britanniasta, jossa tuolloin elettiin vielä tiukkojen tapojen säätelemässä luokkayhteiskunnassa.

Stone onnistuu pitämään tarinan tarpeeksi pienenä, jotta sen seuraaminen on helppoa. Elokuva on melko hiljainen, siinä ei käytetä ylimääräisiä äänitehosteita tai edes musiikkia, vaan koko kokemus tuntuu todella aidolta. Elokuvan musiikin on säveltänyt Stefan Gregory. Sävellykset ovat todella pehmeitä ja ne tukevat kerrontaa mainiolla tavalla.

THE DIG (L-R): RALPH FIENNES as BASIL BROWN, CAREY MULLIGAN as EDITH PRETTY. Cr. LARRY HORRICKS/NETFLIX © 2021 

Carey Mulliganin ja Fiennesin välillä suorastaan kipinöi. Tämä parivaljakko todellakin sopii yhteen. Molempien suoritukset ovat hyvin herkkiä ja täynnä lämpöä. Basil ei puhu paljon, mutta jokainen hänen lausumansa sana on merkityksellinen. Edith puolestaan on todella määrätietoinen nainen, joka ei pelkää ketään tai mitään. Mulligan tekee todella hienon suorituksen, joka suorastaan vetää puoleensa.

The Dig löytyy Netflixistä. Tämä on elokuva, joka todellakin kannattaa katsoa.

Trailer: Netflix