Kategoriat
Elokuvat Suoratoistopalvelut Viaplay

Elisa Viihde Viaplayn viikon elokuva: JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii

Kymmenen vuoden ajalta taltioidun ennennäkemättömän videomateriaalin ohella elokuvassa pääsevät ääneen JVG ja sen tarinaa rakentamassa olleet taustavaikuttajat, perheenjäsenet ja ystävät.

Yhtyeen tarina alkoi kahden kaverin Jare Brandin ja Ville Gallen sekä heidän lätkä- ja artistituttavien rap- ja videoharrastuksesta. Vuonna 2011 Häissä-single räjäytti potin ja loppu on historiaa. Kymmenen vuotta ja kuusi albumia, kymmeniä radiohittejä, vuoden striimatuimpia biisejä, yhtyeestä kertovan kirjan sekä 13 Emma-pystiä myöhemmin JVG toteaa elokuvassa: Ei tästä koskaan pitänyt tulla näin suurta.

Dokumentissa on hieman ylistyslaulun vikaa. On totta, että siinä puhutaan myös JVG-ilmiön negatiivisista puolista. Mielestäni siinä kuitenkin keskitytään aivan liikaa tähtisateeseen ja kultapölyyn.

Olisin kuitenkin kaivannut hieman enemmän kriittistä näkökulmaa, sillä itse dokumentissakin nähdään ja kuullaan, että vauhti kiihtyy hurjaksi, niin, että JVG-porukan päätkin sekoavat. Jotenkin tuokin onnistutaan spinnaamaan tyyliin, eiks elämä ookkin mageeta.

Tuostakin huolimatta dokkari on ihan hauska.

Trailer: Leffat