Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Ruth Bader Ginsburgista kertova elokuva tänään Subilla

Oikeuden Puolesta on tositapahtumiin perustuva elokuva Ruth Bader Ginsburgista (Felicity Jones), nuoresta äidistä ja asianajajasta miesten hallitsemassa maailmassa. Elokuva keskittyy Ruthin tasa-arvotaistelun alkuvaiheisiin. Ruth ja hänen miehensä Marty (Armie Hammer) saavat vastuulleen mullistavan oikeusjutun, jonka lopputulos voi pysyvästi muuttaa tuomioistuimen ja Yhdysvaltojen näkemyksiä sukupuolisyrjinnästä.

Elokuva on samalla myös kuvaus Ruthin ja Martyn suhteesta: kumppanuudesta, joka kukoisti niin yksityis- kuin työelämässäkin.

Jokaisen, joka on kiinnostunut Yhdysvaltain oikeusjärjestelmästä, tulisi nähdä tämä elokuva. Ruth Bader Ginsburg on yksi yhdysvaltain historian tärkeimmistä oikeusoppineista. Hän nousi aina korkeimpaan oikeuteen asti puolustamalla tavallisen kansalaisen oikeuksia.

(l to r.) Armie Hammer as Marty Ginsburg and Felicity Jones as Ruth Bader Ginsburg star in Mimi Leder’s ON THE BASIS OF SEX, a Focus Features release.

Felecity Jones ja Armie Hammer tekevät loistavaa yhteistyötä, kun he tuovat katsojien nähtäväksi Martyn ja Ruthin vahvan suhteen, johon molempien menestys elämässä pohjasi. Felicity Jones on kuin tehty Ruthin rooliin. Samalla Armie Hammer antaa vahvaa taustatukea, mutta kuten edellä mainitsin, yhdessä nämä kaksi näyttelijää muodostavat lähes täydellisen parivaljakon.

 Felicity Jones ei ole minulle kovinkaan tuttu näyttelijä. Toinen elokuva, jossa olen hänet nähnyt, oli Tähtien sodan Rogue One. Kun vertaan näitä kahta elokuvaa, en voi vieläkään uskoa, että kyseessä on oikeasti sama näyttelijä. Rogue Onessa Jonesin suoritus oli todella jäykkä ja lähes luonnoton. Tällä kertaa hän on iloinen ja suorastaan rento.

Elokuva alkaa tänään lauantaina kello 21:00

Trailer: Focus Features

Teksti: Juho Kojima