Kategoriat
Cmore Suoratoistopalvelut

C More on kaivanut arkistoistaan todellisen helmen

Leena Lehtolaisen romaaneihin perustuva 13-osainen poliisisarja vuodelta 2003. Sarjassa seurataan Maria Kallion (Minna Haapkylä), hänen rakkaittensa ja työtoveriensa elämää. Sinä aikana Mariasta tulee vaimo, äiti ja Espoon väkivaltajaoksen ylikomisario. Rikokset ja väkivalta ovat Marian työtä, jonka merkitystä hän joutuu punnitsemaan, kuten myös omaa moraaliaan ja ihmissuhteitaan, perheensä turvallisuutta ja asemaansa miesten maailmassa.

Tämä sarja on täynnä puhdasta nostalgiaa! C Morella juuri julkaistu Rikospoliisi Maria Kallio nähtiin Maikkarilla. Kokonaisuus sisältää neljä erillistä tarinaa. Lehtolaisen kirjoista mukaan on valittu Kuoölemanspiraali, Tuulen puolella, Ennen lähtöä ja luminainen.

Rikospoliisi Maria Kallio innoitti minut lukemaan kaikki Lehtolaisen Kirjat. Oma mielipiteeni on, että televisiossa nähty Minna Haapkylän esittämä Maria on melko laimea versio, jos sitä verrataan kirjoissa olevaan esikuvaansa, mutta kumpikin hahmo toimii loistavasti omassa ympäristössään.

Sarjan tekijät ovat yhdistelleet joitakin kirjasarjan eri osissa olevia juonikuvioita keskenään, mutta tämä ei sinänsä haittaa, sillä näin koko Maria Kallion tarina on saatu tiivistettyä televisioon sopivaksi.

Vuonna 2003 ilmestyneessä sarjassa nähtiin joukko tuon ajan parhaita näyttelijöitä. Petteri Summanen oli oiva valinta Marian aviomiehen Antin rooliin. Kaksikko on nähty yhdessä muissakin projekteissa. Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen elokuva FC Venus vuodelta 2005. Muissa rooleissa nähtiin esimerkiksi ensimmäisistä Vares elokuvista tuttu Juha Veijonen. Maria Kallion apuna toimivaa Koivua näytteli Kari-Pekka Toivonen.

Rikospoliisi Maria Kallio on raikas tuulahdus ajalta, jolloin Suomessa tuotettiin todella hyviä sarjoja. Voit katsoa kaikki jaksot, vaikka heti osoitteessa cmore.fi.

Teksti: Juho Kojima

Lähde: MTV pressi