Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

C.B. Strike: Lethal White on elämänmakuinen dekkarisarja

Yksityisetsivä Cormoran Strike ja hänen työparinsa Robin Ellacott palaavat ratkaisemaan mysteeriä, jossa he paljastavat historiallisen rikoksen, joka vie heidät Lontoon takakujilta aina Britannian hallituksen käytäville saakka. Kun mukaan lisätään vielä Striken ja Ellacottin sekavat suhdekuviot, niin todella mielenkiintoisen sarjan resepti on valmis. Harry Potterin kirjoittaja J.K. Rowling toimii sarjan tuottajana.

Tässä on taas loistava esimerkki siitä, että britit osaavat tehdä hienoja sarjoja. Koko tarinan ympärille luotu maailma tuntuu todella aidoilta. Lontoon ilmapiiri välittyy aina pienistä pubeista parlamenttiin asti. Hahmoilla on oikeita huolia ja ongelmia, jotka eivät ratkea suoraviivaisesti. Sarjassa ei ainakaan tämän tuotantokauden avausjakson perusteella heiluta turhaan aseiden kanssa, eikä se muutenkaan tunnu sisältävän ylimääräistä toimintaa, vaan tapahtumat tuntuvat todella aidoilta.

Striken ja Ellacottin rooleissa nähtävät Tom Burke ja Holliday Grainger muodostavat todella hyvän parivaljakon, jossa osapuolet täydentävät toisiaan. Burke tuo mukanaan maskuliinista voimaa ja elämää nähneen olemuksen, kun taas Grainger täydentää tiimiä nuoruuden innolla. Näyttelijät tuntuvat todella nauttivan työstään.

C.B. Strike: Lethal Whiten ensimmäinen jakso on katsottavissa HBO Nordicilla.