Kategoriat
Artikkelit Elokuvat

Arvostelussa: Jurassic Park Jurassic Park 4K Blu-ray Limited Edition Steelbook

Ostin perjantaina Jurassic Parkin (1993) 4K UHD Steelbookin. Nyt tarkoitukseni ei ole arvostella itse elokuvaa, vaan ostamani Steelbook ja sen sisällöt.

Paketti sisältää kaksi versiota elokuvasta, jotka ovat erillisillä levyillä. Toisella levyllä on pelkästään 4K-versio ja toisella sekä ”normaali” Blu-ray-versio että pakettiin kuuluvat lisämateriaalit.

Aloitetaan vaikka elokuvan versioista. Yllättävää kyllä tällä kertaa parempi versio on ehdottomasti Blu-ray, jonka kuva on paljon 4K:ta kirkkaampi ja selkeämpi. 4K:n ääniraita on paljon täyteläisempi, suorastaan korvia hivelevä. Yksi asia, joka yllätti minut täysin, oli se, että UHD-levyn versiossa oli todella paljon digitaalista kohinaa, joka näkyi selvästi.

Lisämateriaalien osalta on pakko myöntää, että petyin pahemman kerran. Kun otetaan huomioon, että kyseessä on melko uusi paketti, niin olisin odottanut, että levyiltä olisi löytynyt uudempia dokumentteja tai muuta vain tätä pakettia varten tuotettua materiaalia, mutta ei. Mukana olivatkin pelkästään samat sisällöt, jotka ovat löytyneet jo vuosia esimerkiksi YouTuben syövereistä.

Joten kysymys kuuluu, kannattako tämä paketti hankkia. Kyllä, jos et omista elokuvan aiempia versioita. Muussa tapauksessa jättäisin sen liikkeen hyllyyn, sillä paketin hinta on 35 €.

4K-versio: 3 tähteä

Blu-Ray-versio: 4.5 tähteä

Lisämateriaalit: 2.5 tähteä

Ostopaikka: Filmihullu Leffakauppa

Teksti: Juho Kojima