Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Nyt teatterissa: Memory

Alex Lewis (LIAM NEESON) on palkkatappaja elämänsä käännekohdassa. El Pasossa Texasissa asuva Alex huomaa muistinsa temppuilevan juuri, kun hän alkaa suunnitella eläköitymistä ja vastaanottaa vanhalta kontaktiltaan viimeisen pitkän, väkivaltaisen ja salatun uransa päättävän työtehtävän. Keikka ei kuitenkaan ole, mitä Alex luuli, ja hän joutuu keskelle agentti Vincent Serran (GUY PEARCE) vetämää FBI:n peiteoperaatiota.

Kun Alex löytää hyväksikäytön jälkiä, jotka johtavat Meksikossa toimivasta lapsiprostituutioringistä varakkaaseen El Pason kiinteistöpohattaan (MONICA BELLUCCI) ja hänen poikaansa (JOSH TAYLOR), hän ohjaa salassa Serran FBI-tiimin oikeaan suuntaan. Vaikka hänen kyvyttömyytensä muistaa yksityiskohtia asettaa hänet entistäkin suurempaan vaaraan, Alex käyttää elämänsä aikana hiomiaan taitoja pakottaakseen pahuuden valoon – mutta hänen tulee tehdä niin ennen kuin suuremmat voimat tuhoavat Alexin ja pyyhkivät Serran mahdollisuudet löytää totuus.

Memory-elokuvassa ylistetty ohjaaja Martin Campbell (Casino Royale, GoldenEye, The Mask of Zorro) tekee ensimmäistä kertaa yhteistyötä Liam Neesonin kanssa luodakseen intensiivisen toimintadraaman kostosta, raivosta ja vapautumisesta.

Pääsin vihdoinkin katsomaan tämän leffan. Siinä yhdistyvät loistava ohjaaja ja hieno näyttelijä. Campbell on ohjannut kaksi lempi 007-leffaani, juuri nuo kaksi edellä mainittua. Neesonin tyyli on aina kiehtonut minua, mutta nyt täytyy sanoa, että kaksikko ei onnistunut.

Campbell on sortunut käyttämään monia toimintaleffojen stereotypioihin. Tuntui, että elokuvan tarina ja juoni on nähty jo liian monta kertaa.

Neesonin kohdalla tilanne on vielä surkeampi. Hän on jäänyt menneisyyden roolien vangiksi. Nykyisin, kun katson Neesonin suorituksia näyttää ja kuulostaa siltä, että katson yhtä pitkää elokuvaa. Herran ura alkaa olla todella jyrkässä alamäessä.

Tarkistin Neesonin IMDB-profiilin. Hänellä on todella monta projektia työn alla. Joku voisi sanoa, että sehän tarkoittaa uran olevan hyvässä kiidossa, mutta totuus taitaa olla, että Neesonin on revittävä elantonsa monesta pienestä purosta, koska vetovoima ei riitä enää isojen budjettien leffoihin.

Jos olet Neesonin fani, niin tsekkaa tämä teos, mutta muussa tapauksessa voit jättää tämän väliin.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima