Kategoriat
Disney+ Elokuvat Klassikot

Alkuperäinen Mulan lyö uuden version laudalta mennen tullen

Katsoin eilen Suomessa juuri julkaistun Disneyn Mulanin live-action version, eikä se todellakaan vakuuttanut. En ollut koskaan nähnyt alkuperäistä Mulania, joka ilmestyi animaationa vuonna 1998. Nyt olen korjannut tuon erheen.

Animaatio on laadullisesti aivan eri luokassa kuin elokuvan uusi versio. On suorastaan murskaavan surullista,  kuinka alas Disney on vajonnut. Vuoden 1998 versiosta näkee, että se on tehty rakkaudella, oikealla Disneyn hengellä.

Animaation ääninäyttelijät ovat silkkaa timanttia. Roolittaja Ruth Lambert on kerännyt kaartin, johon kuuluvat esimerkiksi Eddie Murphy, George Takei ja Ming-Na Wen. Eddie Murphy on kuin tehty lohikäärme Mushun suomuihin.

Animaation ovat ohjanneet Tony Bancroft ja Barry Cook. Kaksikko on luonut mestarillisen kokonaisuuden, jossa sekoittuu kiinalainen mystiikka ja amerikkalainen rämäpäisyys. Elokuva on todella hauska, toisin kuin uusi live-action versio, jossa ei ole hauskuudesta tietoakaan. Animaatioon valittu tyyli on silkin pehmeä, joka tukee lämminhenkistä tarinaa täydellisesti.

Vuoden 1998 animaatiosta löytyy kaikki se, mikä ”loistaa” poissaolollaan uudesta versiosta. Löydät piirretyn version löydät Disney+-palvelusta.

Trailer: Movieclips Classic Trailers