Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

Disneyn uusi live-action Mulan on hieman horjuva tuotos

Walt Disney Picturesin live-action versio rakastetusta animaatioelokuvasta Mulan julkaistiin perjantaina Disney+-palvelussa. Nyt julkaistussa elokuvassa Mulanin roolissa nähdään Yifei Liu. Hän sopii pääosaan todella hyvin. Tästäkin huolimatta Disneyn uusin elokuva on todellinen pettymys.

En ole koskaan katsonut alkuperäistä animaatiota, joten en pysty käyttämään sitä vertailukohtana, mutta tämän uuden version osalta on mielestäni täysin perusteltua ja kohtuullista kysyä, mihin Disneyn henki ja tyyli ovat unohtuneet. Kun katsoin elokuvaa, yritin etsiä jotain merkkejä siitä, että kyseessä oli Disneyn tuottama elokuva. Ainoa, joka löytyi, oli elokuvan nimi.

On aivan selvää, että tekijöillä on ollut käytössään paljon rahaa, sillä Mulan on todella näyttävä tuotos. Minulle jäi tunne, että Disneyn tuottajat ovat iskeneet ohjaaja Niki Caron kouraan ison tukun rahaa, jonka jälkeen tekijöille on annettu vapaat kädet.

Tämä versio Mulanista muistuttaa enemmän menneisyyden Kiinan mainosta, kuin vakavasti otettavaa elokuvaa.

En lähde tässä avaamaan tarinan juonta sen enempää, mutta totean kuitenkin, että melkein jokainen juonen yksityiskohta oli liian ennalta arvattava, ja tarina oli täynnä kliseitä, jotka olisi voitu välttää.

Toimintakohtaukset olivat visuaalisesti todella upeita, mutta olivatko ne ihan sopivia koko perheen elokuvaan, mielestäni eivät. Taistelut toivat mieleen erään elokuvan vuosien takaa. Mulanin ohjaaja Caro on selvästi imenyt vaikutteita elokuvasta Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme. Taisteluiden koreografiat muistuttavat toisiaan hyvinkin paljon.

Toivoisin, että Disney kiinnittäisi jatkossa enemmän huomiota live-action elokuviensa laatuun. Ainakin Mulanin kohdalla olisin halunnut, että studion kädenjälki olisi näkynyt lopullisessa elokuvassa hieman enemmän.

Mulan on nyt katsottavissa Disney+-palvelussa.

Trailer: Walt Disney Studios
Video: Disney Music Vevo

Teksti: Juho Kojima