Kategoriat
Suomi Uutiset

Aleksi Mäkelä ohjaa jääkiekkoilija Marko Jantusesta kertovan elokuvan Laitapuolen hyökkääjä

Solar Films -elokuva teattereissa syyskaudella 2022

Aleksi Mäkelä ohjaa jääkiekkoilija Marko Jantusesta kertovan elokuvan Laitapuolen hyökkääjä. Toiminnallinen elokuva perustuu pääasiassa Jantusesta kertovan menestyskirjan Läpi helvetin muutamaan viimeiseen vuorokauteen Lahdessa vuonna 2015. Menestynyt SM-Liigan ja Eliteserien pelaaja keskittyy nykyään laaja-alaiseen päihdetyöhön muun muassa nuorison keskuudessa. Hänen Läpi helvetin -luennoillaan on ollut jo yli 100 000 kuulijaa. Jantunen on aktiivisesti mukana elokuvan teossa.

Marko Jantusen roolissa uutuuselokuvassa nähdään Severi Saarinen. Muissa päärooleissa näyttelevät Katariina Havukainen, Jorma Tommila ja Tommi Eronen. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki ja Petja Lähde. Sivurooleista tiedotetaan erikseen.

Solar Filmsin elokuvan tuottavat Markus Selin, Jukka Helle ja Rimbo Salomaa ja sen levittää Nordisk Film. Aleksi Mäkelä, Markus Selin ja Jukka Helle ovat tehneet yhdessä huomattavan osan suomalaisista menestyselokuvista ja vaikuttaneet merkittävästi suomalaiseen elokuvataiteeseen ja ilmaisuun 1990-luvun lopusta lähtien muun muassa elokuvilla Häjyt, Pahat pojat, Matti, Rööperi ja Olen suomalainen. Aleksi Mäkelä tunnetaan myös lukuisista muista elokuvista sekä tv-sarjoista, kuten Roba, Syke ja Kylmäverisesti sinun. Hänen seuraava elokuvansa on Solar Republicin tuottama Kummeli esittää: Kontio & Parmas, joka tulee elokuvateattereihin maaliskuussa 2022. Aleksi Mäkelälle on myönnetty elokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Marko Jantunen pohtii elokuvaa: “Mahtavaa, että saamme osan tarinaani elokuvaksi. Hienoa nähdä elämä tietyssä pisteessä elokuvana nyt, kun matkani on jatkunut jo eteenpäin. On mielenkiintoista katsoa sitä tästä hetkestä taaksepäin.”

Teksti: Solar Films