Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut Uutiset

AJ ANNILA OHJAA ENSIMMÄISEN SUOMALAISEN DRAAMASARJAN HBO MAXILLE

HBO Maxin ensimmäinen suomalainen draamasarja kulkee työnimellä ID. Mia Ylösen ja Aleksi Bardyn luoman, Helsinki-filmin tuottaman rikossarjan tulee ohjaamaan AJ Annila.

Kuusiosainen rikosdraama tulee olemaan HBO Maxin ensimmäinen suomalainen alkuperäisdraamasarja. Sarjan tarina keskittyy suomalaiseen Emmaan, taideväärennöksiä työkseen tutkivaan poliisietsivään, joka soluttautuu tukholmalaiseen huutokauppakamariin tutkiakseen yhtiön yhteyksiä pahamaineiseen rahanpesijään, Blankoon.

Emma omaksuu valehenkilöllisyyden, jotta häntä ei tunnistettaisi. Hänestä tulee Annika, äkkipikainen seurapiirikaunotar, joka rakastaa villejä, päihdehuuruisia juhlia ja on monin tavoin viileän rauhallisen, hillityn ja hallitun Emman vastakohta. Emman omaksuman uuden, kesyttömän persoonallisuuden kautta korkeatasoisten taideväärennösten salattu maailma alkaa avautua. Annikaksi muuttuminen pakottaa kuitenkin Emman kohtaamaan menneisyytensä haamut – muistot, jotka hän on koko elämänsä ajan yrittänyt unohtaa, alkavat pyrkiä pintaan.

ID:n ohjaaja AJ Annila (Sauna, Ikitie, Nyrkki) on aiemmin tehnyt HBO Nordicille antologiasarjaa Eristyksissä, jossa kuvattiin eristäytymisen aikaa koronapandemian ensimmäisen aallon aikana. Annila ohjasi kesällä 2020 julkaistuun lyhytelokuvasarjaan yhden sarjan elokuvista: Kerran vielä, tunteella. Annila tunnetaan myös palkittujen elokuvien, kuten Ikitien sekä Nyrkin kaltaisten jännittävien draamasarjojen ohjaajana.

Ohjaaja pitää ID:tä kiehtovana projektina:

“ID on ohjaajalle kutkuttava haaste. Se tempaa mukaansa jännittäviin käänteisiin, mutta pysähtyy samalla tarkastelemaan kaksoisidentiteetin merkitystä. ID pakottaa katsojan kysymään, kuinka pysyä omana itsenään, kun elää jonkun toisen elämää”, AJ Annila kertoo.

“Annila on loistava ohjaaja, joka kykenee yhdistelemään ID:n visuaalisesti vaikuttavan taideväärennösten maailman nopeatempoisiin trillerin elementteihin ja roolihahmojen herkkiin hetkiin. Hänen lähestymistapansa on melkeinpä metaforinen: Annila kerrostaa henkilöhahmoja, tunnetta ja toimintaa kuin kokoaisi huolellisesti klassista maalausta, jonka alta paljastuu piilotettuja hiilipiirrosten hahmotelmia”, luonnehtii toinen sarjan luojista, Mia Ylönen Helsinki-filmiltä.

“AJ Annila on maailmanluokan ohjaaja. Ohjattuaan kansainvälistä vakoojatrilleri Nyrkkiä hän on luonteva valinta ohjaamaan visuaalisesti kunnianhimoista, jännittävää sarja, jossa tarina kehittyy henkilöhahmojen ehdoilla”, toteaa Aleksi Bardy, toinen sarjan luojista Helsinki-filmiltä.

“On hienoa saada näin merkittävä suomalaisohjaaja tekemään ensimmäistä suomalaista draamasarjaamme”, sanoo vastaava tuottaja Christian Wikander HBO Maxilta. “Sarjan ainutlaatuinen yhdistelmä toimintaa, tunnetta ja taidetta tulee varmasti tarjoamaan ohjaajalle mielenkiintoisen lähtöpisteen, ja odotamme innolla pääsevämme näkemään, kuinka AJ Annila tulee lähestymään tarinan teemoja.”

Sarjan tuotannon on tarkoitus alkaa vuonna 2022, ja se saa ensi-iltansa yksinoikeudella HBO Maxilla. Sarjan ovat luoneet Mia Ylönen ja Aleksi Bardy Helsinki-filmiltä, ja tuottajana toimii Eerika Vermilä (Nyrkki). Vastaavina tuottajina HBO Maxilta toimivat Christian Wikander ja Steve Matthews.

Teksti: HBO Max