Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

WandaVision teki täyskäännöksen

WandaVision teki täyskäännöksen sarjan neljännessä osassa. Katsojille alkaa selvitä, mistä tässä jutussa on kysymys. Tällä kertaa Wanda (Elizabeth Olsen) ja Vision (Paul Bettany) jäävätkin yhtäkkiä täysin sivuosaan. Nyt katsoja heitettiin Marvelin versioon tavallisesta maailmasta, mutta eivät asiat sielläkään ole ihan kohdallaan. Tämä jakso todellakin yhdisti WandaVisionin tapahtumat muun MCU:n kanssa.

Edellä mainitussa tavallisessa maailmassa olevat viranomaiset yrittävät selvittää, mitä heidän ympärillään tapahtuu. Yksi asiaa tutkivista tahoista on salaperäinen tutkimuslaitos, joka tunnetaan lyhenteellä S.W.O.R.D. Heidän tutkijansa Darcy Lewis (Kat Dennings) löytää signaalin, jonka kautta viranomaiset pystyvät katsomaan WandaVisionin edellisiä jaksoja. Monitorien ympärille kerääntynyt joukko kokee yllätyksen, kun ruuduilta näkyy tuttuja hahmoja, jotka ovat kuolleet. Tästä alkaakin kiivas selvitystyö, jonka aikana tutkijat ja liittovaltion agentit törmäävät outoihin ilmiöihin.

Neljännen osan toinen päähenkilö on Monica Rambeau (Teyonah Parris), jonka Wanda heittää ulos WandaVisionin maailmasta. Monica joutuu kasvotusten Endgamesta ja Infinity Warista tuttujen tapahtumien kanssa. Jos haluat tutustua Monican hahmoon paremmin, niin katso Captain Marvel.

Olen jo aiemmin todennut, että WandaVisionin pahin kompastuskivi on tekijöiden olettamus siitä, että jokainen, joka katsoo tätä sarjaa, tuntee MCU:n läpikotaisin. WandaVisionin neljäs jakso sisälsi monta viittausta ja yksityiskohtaa, joiden ymmärtäminen vaatii todella laajaa tietämystä koko MCU:n tapahtumista ja henkilöistä.

Mutta lopuksi on todettava, että onneksi tekijät raottivat salamyhkäisyyden verhoa, joka kietoutui edellisten jaksojen ympärille, oli jo aikakin!

WandaVision löytyy Disney+-palvelusta.

Teksti: Juho Kojima