Kategoriat
Cmore Suoratoistopalvelut

Vuoteen 1983 sijoittuva Des tarjoaa piinaavaa jännitystä

Tosipohjainen rikosdraama järkyttävistä kuulusteluista, jotka käytiin Lontoossa toimineen sarjamurhaaja Dennis ”Des” Nilsenin kanssa vuonna 1983. Kolmessa jaksossa tutkija Peter Jay ja kirjailija Brian Masters yrittävät ymmärtää Desin synkkää mieltä.

Des sen jälleen kerran todistaa, britit ovat jännityksen todellisia mestareita. Kyseessä on vähäeleinen sarja. Vaikka siinä käsitellään todella raakoja murhia, niin sarjan kahdessa ensimmäisessä osassa ei näytetä kertaakaan esimerkiksi ruumiita. Muutaman kerran ruudulla näkyy kasa luita ja muutama jätesäkki. Muuta julmuuteen viittaavaa ei tarvita, sillä sarjan tekijät ja varsinkin näyttelijät rakentavat katsojan silmien eteen todella hyytävän kokonaisuuden pelkistetyn tehokkaasti.

Varsinkin Desin roolissa nähtävä David Tennant suorastaan loistaa. Hän onnistuu luomaan hyytävän hahmon. Des näyttäytyy todella kylmänä, laskelmoivana ja manipuloivana henkilönä, jota on vaikea pitää murhaajana, koska hän vaikuttaa toisaalta niin tavalliselta. Tennant pitäisi ehdottomasti palkita roolistaan.

Olen aina ihaillut brittien tapaa ja taitoa tehdä aidon tuntuisia sarjoja. Tuosta aitoudesta hyvänä esimerkkinä käy poliisin rikostutkija Peter Jay, jota näyttelee David Mays. Jay on tavallisuuden perikuva, jonka henkilökohtainen elämä ei ole pelkkää kiiltokuvaa, eikä töissäkään ihan nappiin mene. Mays tuo rooliin todellista uskottavuutta.

Sarjan kaksi ensimmäistä osaa voi katsoa vaikka heti C Moressa. Kolmas, eli viimeinen osa julkaistaan 23.11.

Teksti: Juho Kojima

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.