Kategoriat
Cmore Elokuvat Suoratoistopalvelut

Vielä hetken C Moressa: Apollo 11

Apollo 11 -lento oli NASA:n ensimmäinen miehitetty avaruuslento, joka laskeutui kuuhun. Kuulennosta kertovassa dokumentissa on ennennäkemättömiä kuvia ja ääniä ja se juhlistaa historiallista tapahtumaa, josta tulee tänä kesänä kuluneeksi 50 vuotta.

Ohjaaja Todd Millerin ohjaama dokumentti on todella kaunista katsottavaa. Elokuva on koostettu NASA:n alkuperäisistä filmeistä ja äänitteistä. Dokumentissä ei ole kertojaa tai haastatteluja, vaan ohjaaja luottaa visuaalisuuteen ja radiokeskustelujen luomaan tunnelmaan.

Itse olisin toivonut, että valkokankaan tapahtumia olisi avattu enemmän. Itse tunnen Yhdysvaltain avaruusohjelman melko hyvin ja tiesin, mitä dokumentissa kuultavat termit ja käsitteet tarkoittavat. mutta jos katsoja on henkilö, joka ei tunne NASA:n erilaisiin lyhenteisiin perustuvaa kieltä, niin dokumentin seuraaminen voi olla hankalaa.

Kuva elokuvasta Apollo 11.

Elokuva toimii oikein hyvin, jos sen katsoo unohtaen tekniikan ja muut ylimääräiset seikat, sillä tämä dokumentti tarjoaa visuaalista karkkia koko rahan edestä. NASA on aina osannut videoiden ja äänen tuottamisen todella hyvin ja tämä dokumentti on loistava osoitus tuosta osaamisesta.

Itselleni parasta elokuvassa oli tämä historiallisen matkan todistaminen isolta valkokankaalta. Tiedän, että tästä tapahtumasta on kulunut jo 50 vuotta, mutta tästäkin huolimatta kylmät väreet kulkivat selässäni, kun kuumoduli Eagle lähestyi kuun pintaa.

Dokumentissa näytetään muutama todella vaikuttava kuva kuun pinnalta. Kun näitä kuvia näytettiin olin todella liikuttunut. Tälläiset hetket olivat loppujen lopuksi syynä siihen, että viihdyin Apollo 11 dokumentin parissa todella hyvin.

Katseluaika päättyy 26.4.2021 klo 03:00.

Trailer: Neon

Teksti: Juho Kojima