Kategoriat
Cmore MTV Suoratoistopalvelut TV

Uusi sarja Karkurit alkaa huomenna C Morella

Kevään odotettu C More -alkuperäissarjauutuus! Karkurit on Jussi- ja Kultainen Venla -palkittujen tekijöiden uusi draamasarja, jonka keskiössä ovat karkureita paikantava eliittipoliisiyksikkö ja lain kouraa pakenevat rikolliset.

Yksikköä johtaa voimakastahtoinen, mutta empaattinen Karita Tulikorpi (Pirjo Lonka), jolle tiimi on kuin perhe. Tiimiin kuuluvat Karitan läheisin kollega Niklas (Kristo Salminen), vanhan koulukunnan edustaja, vinkkimiesten tuntija Pertti (Matti Onnismaa), data-analyytikko ja lapsinero Lori (Anna Böhm), uutena vahvistuksena Roban poliisipiiristä siirtynyt entinen peitepoliisi Santiago (Deogracias Masomi) sekä salaisena apuna hakkeri Eeli (Pyry Kähkönen). Santiagon lisäksi sarjassa tullaan näkemään muitakin Roba-menestyssarjasta tuttuja hahmoja.

Yleensä olen innostunut kaikista poliisin toimintaan liittyvistä sarjoista, mutta Karkurit tekee tässä mielessä ikävän poikkeuksen. Olen katsonut sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa, enkä saa sarjan ideasta oikein kiinni. Sinänsä ideahan on hyvinkin yksinkertainen, mutta jotenkin koko hommasta jäi tunne, että se viimeinen kipinä jäi puuttumaan.

Saatan olla yksin mielipiteeni kanssa, mutta näyttelijätkään eivät tuntuneet olevan ihan täysillä mukana, eikä käsikirjoituskaan ole sieltä vahvimmasta päästä. Sarjan käsikirjoituksesta vastaa Robasta tunnettu Tatiana Elf. Sarjojen tarkoitushan on sitouttaa katsojansa mielenkiintoisten tarinoiden avulla, mutta tämän sarjan tarina ja koko olemus tuntuvat jäävän melko ohuiksi. Toivottavasti Karkurit parantaa menoaan nopeasti, tai se vajoaa unholaan todella nopeasti.

Ainakaan itselleni ei tullut missään vaiheessa tunnetta, että tässä sarjassa nähtävä ”eliittiyksikkö” olisi osa poliisia. En osaa oikein kertoa syytä, mutta jotain jäi puuttumaan. Jotenkin esimerkiksi lavasteet tuntuivat nopeasti kokoon kyhätyiltä, eikä niistä huokunut poliisin tunnelmaa.

Karkurit alkaa C Moren suoratoistopalvelussa huomenna torstaina. Perinteisen television puolella sarja alkaa keskiviikkona 17.2 kello 21:00 MTV3-kanavalla.

Teksti: Juho Kojima