Kategoriat
Elokuvat TV TV5

TV5 näyttää tiistaina todella lumoavan animaation

Kubo ja samuraiseikkailu on kuvitteelliseen Japaniin sijoittuva eeppinen pirretty animaatiostudio Laikalta. Nokkela ja hyväsydäminen Kubo elättää itsensä kertoilemalla tarinoita pienen rannikkokaupunkinsa asukkaille, muun muassa ystävilleen Hosatolle, Akihirolle ja Kameyolle. Kubon hiljaiselo saa äkillisen lopun, kun hän tulee kutsuneeksi menneisyydestä hengen, joka laskeutuu taivaista langettamaan muinaista kostoa.

Kubon on pelastettava perheensä ja ratkaistava kaatuneen samurai-isänsä arvoitus. Hän kohtaa pakomatkallaan kaksi uutta ystävää, Apinan ja Kuoriaisen. Maagisen shamisen-soittimensa avulla hänen on päihitettävä jumalia ja hirviöitä, joiden joukossa ovat kostonhimoinen kuningas ja pahat kaksossisarukset. Onnistuuko Kubo selvittämään verenperintönsä salaisuudet, yhdistämään perheensä ja täyttämään sankarin kohtalonsa?

En ole varmasti kovinkaan monesta elokuvasta todennut, että se on lumoava, mutta Kubo täyttää nuo kriteerit. Tapa, jolla tarina kerrotaan, on todella lämmin, ja se sulattaa jääkylmänkin sydämen. Elokuvaa varten luotu Japani on melkein uskottava, mutta ikävä kyllä täytyy myöntää, että illuusioon tulee pieni särö, koska hahmot puhuvatkin sujuvaa englantia.

Kuva elokuvasta Kubo ja samuraiseikkailu.

Ohjaaja Travis Knight tekee jotain aivan uskomattoman upeaa, sillä hän ei ole täyttänyt elokuvaa turhalla puheella tai musiikilla, vaan hän antaa katsojalle tilaa ja aikaa nauttia esimerkiksi todella tyylikkäästä tavasta, jolla elokuvan animaatio on toteutettu.

Pääosissa kuultava kolmikko Art Parkinson (Kubo), Charlize Theron (Äiti) ja Matthew McConaughey (Kuoriainen) tekevät kaikki loistavaa työtä, mutta kuten edellä mainitsin, suorituksista jää kuitenkin hieman ontto tunne, koska elokuva sijoittuu Japaniin. Varsinkin Matthew McConaugheyn kohdalla taika murtuu täydellisesti, sillä hän ei koskaan kykene luopumaan omasta aksentistaan.

TV5 näyttää Kubo ja samuraiseikkailun huomenna tiistaina kello 16:00 alkaen.

https://www.youtube.com/watch?v=vex0gPFnBvM
Trailer: Universal Pictures UK

Teksti: Juho Kojima