Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

The Mighty Ducks: Game Changersin pitäisi ottaa aikalisä

The Mighty Ducks: Game Changers luisuu pahasti alamäkeen. Viime viikon jakso oli jäänyt minulta vahingossa väliin, joten nyt pääsin nauttimaan tästä ”riemusta” kahden jakson verran, jihuu! Luulin, että The Mighty Ducksin nimeä kantava sarja keskittyisi jääkiekkoon, mutta olin näköjään väärässä. Tämä sarja onkin näköjään perhedraama, jossa lätkä ja pelaajat jäävät täysin sivuosaan, kun aikuiset keskittyvät oman elämänsä umpisolmujen avaamiseen.

Näissä molemmissa jaksoissa kävi erittäin selväksi se ikävä tosiseikka, että sarjan tekijät, eli Disney ja ABC, ovat heittäneet alkuperäisen elokuvasarjan idean surutta roskakoppaan. Ikävä juttu, sillä tämä uusi versio pitäisi heittää suoraan kaatopaikalle.

Sarjan neljäs jakso keskittyy Sofin perheeseen ja tapaan, jolla Sofin vanhemmat koulivat lapsistaan ylisuorittajia. Onhan tuokin toki todella tärkeä aihe, koska Sofin vanhemmat toimivat esimerkkinä siitä, mitä tapahtuu, kun vanhemmat vaativat lapsiltaan liikaa. Tällä kertaa ainakin minulle jäi tunne, että tämä sarja ei ole ihan se oikea paikka tuollaisen.

Kuva: Disney/Liane Hentscher.

Viidennessä osassa keskityttiin Evanin isäsuhteeseen, kun pojan isä ilmestyy yhtäkkiä sekoittamaan tilannetta. Bombay ja Alex joutuvat muuttuneen tilanteen takia setvimään myös keskinäisiä kuvioitaan. Sinänsä ihan hauska juonikuvio, mutta se oli tainnut eksyä väärään sarjaan, sillä se olisi sopinut paremmin johonkin aikuisten komediaan.

Alkaa pikkuhiljaa näyttämään siltä, että Game Changers on täysin menetetty tapaus, sillä tarinan ydin on päässyt unohtumaan pahemman kerran. Tekijöiden olisi parempi siirtyä pidemmälle erätauolle, jossa kuviot ja taktiikat päästäisiin miettimään täysin uusiksi.

Teksti: Juho Kojima