Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

The Last of Usin kuudes jakso oli kuin länkkäri

The Last of Usin kuudennessa jaksossa Joel ja Ellie jatkavat Firefly-ryhmän etsintää, mutta yllättäen kaksikko päätyykin pieneen suojamuurien ympäröimään kylään, joka onnistuu elämään lähes normaalia elämää. Kaiken lisäksi Joelin hartain toive toteutuu, kun hänen veljensä Tommy asustelee juuri tuossa kylässä. Veljesten kohtaaminen on todella lämmin, mutta kaksikon välillä on myös jänniteitä, jotka kaipaavat ratkaisua. Joel haluaisi jättää Ellien turvalliseen kylään, mutta tyttö on asiasta hieman eri mieltä.

Tämä jakso oli erityinen, sillä siinä oli muutama kohtaus, joissa kameran annettiin viipyillä todella kauniin luonnon keskellä. Muutenkin kuvaus ja lavastus olivat erilaisia kuin tässä sarjassa yleensä. Se muistutti todella paljon legendaarisen John Waynen länkkäreitä.

Kylän lavasteina oli käytetty edellä mainituista leffoista tuttuja talojen runkoja ja muutakin tilpehööriä. Todella toimiva idea, mutta toisaalta samalla se häiritsi keskittymistäni, koska mietin koko ajan, missä länkkäreissä lavasteita olisi voitu käyttää. Yleensä The Last of Usin lavasteet ja ympäristöt on mietitty ja toteutettu todella tarkasti, mutta mielestäni tällä kertaa prosessi ei ollut onnistunut yhtä hyvin. Jaksossa oli muutama kohta, jossa pahvisilta näyttävät talot rikkoivat illuusion.

Tommyn roolissa nähtävä Gabriel Luna tarjoaa Pedro Pascalille todella hyvän veljellisen vastakohdan. Parivaljakko pelaa todella hyvin yhteen. Kuten taisin jossain aiemmassa tätä sarjaa koskevassa artikkelissa mainita, en koskaan pelannut näitä pelejä, joten en tiedä, palaako Tommy enää ruutuun. Toivon todella, että näin kävisi, sillä Luna toi ainakin tähän jaksoon tarvittavaa energiaa ja haastetta.

Jakson loppu tarjosi taas melkoisen yllätyksen, kun Joel ja Ellie jäivät huolestuttavaan tilanteeseen. Tuollaisia loppuja on ollut nyt kaksi peräkkäin. Tottahan toki loppukohtausten kuuluukin shokeerata, mutta ehkä yksi tavallinen loppu tekisi terää.

Teksti: Juho Kojima