Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

The Book of Boba Fett alkoi todella upeasti

The Mandalorianin spin-off The Book of Boba Fett alkoi mukavan vauhdikkaasti. Tattooinen planeetta on edelleen täynnä galaksin pohjasakkaa, mutta nyt kuumille ja karuille aavikoille on saapunut uusi ”sheriffi”, kun Boba alkaa hallita paikallista alamaailmaa.

Odotin sarjaa todella innokkaasti, koska uutuus avaisi salamyhkäisen palkkiometsästäjän taustoja, eikä minun tarvinnut todellakaan pettyä.

The Book of Boba Fett kertaa aluksi hahmon historiaa. Mikä parasta, tämä kerronta on toteutettu todella hienolla ja mielenkiintoisella tavalla, joka mahdollistaa tarinan seuraamisen myös niille katsojille, jotka eivät välttämättä ole Tähtien sodan suurimpia faneja.

Ainakin ensimmäisen jakson tunnelma oli yhtä tiivis kuin parhaissa länkkäreissä. Lasersäteet sinkoilivat ja toimintakohtauksissa oli mahtavaa energiaa.

Kuva: Lucasfilm/Disney+.

Siitä, että suuri ja mahtava Disney nappasi Tähtien sodan tuotantoyhtiö Lucasfilmin ”talliinsa” voidaan olla montaa mieltä, mutta Disneyn aikakaudella Lucasfilm on uskaltanut lähteä laajentamaan Tähtien sodan tarustoa aivan uudella tavalla Disney+:n avautumisen jälkeen. The Book of Boba Fettin ensimmäinen jakso oli tästä hyvä esimerkki. Tässä meillä on sarja, joka pohjautuu tuttuihin tarinoihin ja ympäristöihin, mutta sarjassa on kuitenkin todella paljon uutta.

Temuera Morrison on todella loistava Boban roolissa. Hän raottaa arvoituksellisen palkkio metsästäjän salamyhkäisyyden verhoa juuri sopivasti, mutta ei liikaa. Boba ei paljoa puhu, mutta on jatkuvasti valmis iskemään. Morrisonista näkee, että hän todella nauttii tämän pohtivan roiston näyttelemisestä. Tämä versio Bobasta vetää melkein vertoja amiraali Thrawnille. Molemmat lähestyvät kaukaista galaksia filosofisen ajattelun kautta.

Kuva: Lucasfilm/Disney+.

Boban apuri Fennec Shand (MingNa Wen) tarjoaa loistavan ja räjähtävän vastakohdan pomonsa rauhallisuudelle. Ming-Na Wen on löytänyt todella hienon tavan, jolla hän yhdistää perinteisen pahiksen roolin Tähtien sodan laajaan galaksiin, jossa ei olla nähty aivan tällaista parivaljakkoa aiemmin.

The Book of Boba Fett on mainio lisäys Disney+ -palvelun laajenevaan Tähtien sota valikoimaan.

Teksti: Juho Kojima