Kategoriat
Artikkelit

4K muuttaa kotisi elokuvateatteriksi

Siirryin päättyvän vuoden marraskuussa uuteen aikaan, kun puhutaan elokuvien katselusta kotona. Hankin 4K Ultra HD DVD-levysoittimen ja tarvittavat lisävarusteet.

Vannoin monien vuosien ajan lähes kokonaan digitaalisten elokuvapalveluiden nimeen. Soittimen hankkiminen muutti asenteeni lähes täysin.

4K-levyjen kuvan ja äänenlaatu ovat täysin omassa luokassaan. Tuosta laatuerosta parhaaksi esimerkiksi käy hyvin Ridley Scottin ohjaama Blade Runner, jonka hankin eilen. Kyseinen elokuva on kuulunut jo vuosia digitaaliseen kokoelmaani, mutta vasta nyt hankin fyysisen levyn.

Kun laitoin levyn soittimeen, niin ajattelin, että tuskin eroa edes huomaa, mutta onnen kyyneleet alkoivatkin virrata nopeasti. Eteeni avautuva kuva olikin kristallin kirkas ja elokuvan äänimaailma oli aivan uudella tasolla, kun jokainen rapsahduskin kuului todella selkeästi.

Itselläni ei ole vielä kotiteatterijärjestelmää, mutta hyvä sellainen on hakusessa. En edes uskalla ajatella, mille tasolle kokemus nousee, kun saan hankittua tuon järjestelmän.

4K-levyissä on sekin hyvä puoli, että mukana tulee melkein aina elokuvan Blu-ray ja/tai tavallinen DVD.

Esimerkiksi Ridley Scottin Blade Runnerin mukana tulee yli seitsemän tuntia lisämateriaalia, joka vie katsojan läpi koko elokuvan tuotannon. Tällaiselle elokuvafriikille kuin minä, tuo kokonaisuus oli yhtä kuin ylimääräinen joululahja.

On täysin selvää, että jatkossa digitaalisesti ostettavat elokuvat ja sarjat jäävät kohdallani huomattavasti vähemmälle, kun keskityn 4K-versioihin.

Teksti: Juho Kojima