Kategoriat
Elokuvat TV Yle

Tänään Yle Teemalla: Nainen katoaa

Alfred Hitchcockin varsin mainiossa elokuvassa joukko ihmisiä joutuu viettämään yön pienessä eurooppalaisessa hotellissa. Tähän sekalaiseen porukkaan kuuluu kaksi englantilaista herrasmiestä, jotka pulisevat pelkästään kriketistä. Heidän lisäkseen hotelliin saapuu kaunis nuori nainen, joka tuntuu tulevan hieman paremmista piireistä. Hotellissa asuu myös eräs salaperäinen vanhempi nainen, jolla on yllättävä salaisuus.

Seuraavana aamuna nuo ihmiset astuvat samaan junaan. Nuori kaunotar nauttii teetä salaperäisen matkakumppaninsa kanssa. Tuon teehetken jälkeen tapahtuu katoaminen, joka käynnistää uskomattomien tapahtumien sarjan. Pääosissa nähdään Margaret Lockwood, ja Michael Redgrave.

En tiedä, pitikö kyseessä olla jännäri, mutta minulla oli ainakin hauskaa. Tarinahan oli rakennettu kuin parhaat Agatha Christien kirjat. Vaikka elokuvan ilmeisesti oli tarkoitus kallistua jännityksen puolelle, niin silti se oli täynnä huumoria, joka kumpusi tarinan henkilöiden tavoista ja taustoista.

Hitchcock oli tilankäytön mestari. Oma suosikkini hänen elokuvistaan Dial M for Murder sijoittuu käytännössä yhteen huoneeseen. Elokuvassa Nainen katoaa, on paljon samaa tyyliä. Kukaan ei voi poistua junasta, joten mysteeri ratkeaa vain yhteistyöllä.

Elokuva alkaa kello 21.00.

Trailer: Trailers Through Time

Tähdet: *****

Teksti: Juho Kojima