Kategoriat
Elokuvat TV Yle

Tänään Kakkosella: Koirat eivät käytä housuja

Yksinhuoltajaisä Juha elää kuin unessa, menneisyyden vankina. Kaikki muuttuu, kun hän kohtaa oudon naisen, domina Monan. Monan ja Juhan välille syttyy koukuttava yhteys. Arjen takana heillä on oma maailmansa, jossa valtiatar Mona herättää Juhan tukahdutettuja tunteita henkiin väkivaltaisin ottein. Vaikka tekee kipeää, Juha haluaa yhä enemmän ja pidemmälle. Johtaako vaarallinen matka tuhoon vai valoon? Elokuvan on ohjannut J-P Valkeapää.

Tämä elokuva oli itselleni hieman liikaa. Mielestäni Koirat Eivät Käytä Housuja oli kokoelma voimakkaita seksikohtauksia, joiden väliin oli tungettu tarina, joka ei oikein johtanut mihinkään. Aina, kun elokuvassa alkoi jakso seksikohtausten välillä, juonta yritettiin viedä eteenpäin, mutta tarina junnasi paikoillaan.

Ainoa asia, joka sai minut innostumaan oikein kunnolla, oli Krista Kososen suoritus Monan roolissa. Näin Kososen viimeksi elokuvassa Tottumiskysymys, jossa hänen suorituksensa oli lähinnä väsyttävän puinen. Siksi olikin mukava nähdä Kososen nauttivan tällä kertaa näyttelemisestä täysillä. Uskallan jopa todeta, että olisin pitänyt elokuvasta enemmän, jos tarina olisi kerrottu lähinnä Monan näkökulmasta. Krista Kosonen antaa todellakin palaa ihan täysillä ja juuri sen takia nautinkin hänen suorituksestaan niin paljon.

En oikein tiedä oliko Pekka Strangin esittämä Juha lintu vai kala. Ainakin minun oli vaikea saada hahmosta otetta missään vaiheessa. Elokuvan alussa Juhan hahmo oli todella mielenkiintoinen. Katsojille tarjottiin selvä syy miehen oudolle toiminnalle, mutta tästäkin huolimatta Juhan kohdalla tehdyt valinnat eivät toimineet mielestäni ollenkaan.

Koirat eivät käytä housuja: Juha (Pekka Strang). Kuva: © Helsinki-filmi 2019.

Kaikkein yllättävin hahmojen kehityskaarista kuului Juhan tyttärelle Ellille, jota näyttelee Ilona Huhta. Ellin tarina alkoi todella vahvasti, mutta kuihtui näkymättömiin elokuvan lopussa melkein täysin. Huhta yritti parhaansa, mutta hänelle tarjottu materiaali ei ollut kovinkaan hyvää.

Koirat Eivät Käytä Housuja oli minulle melkoinen pettymys, koska elokuvaa hypetettiin aika lailla, mutta varmasti osa katsojista tulee pitämään siitä. Omalla kohdallani kävi hieman toisin. Koirat Eivät Käytä Housuja nähdään tänään Kakkosella kello 22:35.

Teksti: Juho Kojima