Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus

Ystävyys, rohkeus ja kekseliäisyys joutuvat jälleen koetukselle, kun Pertsa, Kilu ja Pirkko heittäytyvät kaikkien aikojen seikkailuun ratkaistakseen vanhan kartan mysteerin. Lennokkaalle löytöretkelle liittyvät myös kaksostytöt Vappu ja Kerttu, ja jännitystä luo viekkaan rikollisen Annabella Pehkon hyppääminen salamatkustajana kyytiin.

Tämä nuorten seikkailijoiden elokuva oli ihan hauska kokemus, vaikka puutteitakin löytyi. Minun piti jälleen muistuttaa itseäni siitä, että olen aikuinen, eikä elokuvaa ole tarkoitettu minulle. Kun muistutin itseäni tuosta seikasta, niin pystyin nauttimaan elokuvasta.

Elokuva kestää noin 80-minuuttia, joten se on lapsille sopivan lyhyt. Juoni on rakennettu ihan hyvin, mutta siihen liittyy myös ongelma. Tarina kertoo seikkailusta ja aarteesta, mutta pääjuonen ympärille on rakennettu kokonaisuuksia, jotka pysäyttävät juonen kulun, kunnes taas päästään jatkamaan. Ymmärrän toki, miksi näitä pieniä kokonaisuuksia on rakennettu. Niiden avulla lasten mielenkiinto pysyy yllä.

Täytyy samalla kuitenkin muistaa, että elokuva on lyhyt, ja juonen kuljettamisen kanssa tulikin kiire. Viimeinen noin vartti edettiinkin melkein juosten.

Näyttelijöistä haluan ensinnäkin mainita Pertsan ja Kilun kaverin Pirkon roolissa nähtävän Sara Vänskän, joka oli tämän elokuvan väripilkku. Pirkko oli pisimmälle kehitetty hahmo, joka omalla tavallaan kuljettaa koko juonta. Pirkko oli myös koko leffan normaalein henkilö.

Pertsa (Pauli Kesälä) ja Kilu (Leon Ruokola) olivat todella ihmeellisiä hahmoja. En saanut kummastakaan oikein kiinni. En halua paljastaa liikaa, mutta kumpikin hahmo käyttäytyy oudosti, kun otetaan huomioon, että molemmat ovat lapsia. En tiedä oliko kyse siitä, että näyttelijät olivat jännittyneitä, mutta mielestäni hahmot eivät toimineet kovinkaan hyvin.

Elokuvassa on monta erikoista asiaa, jotka pitää vain hyväksyä, jotta katsoja voi nauttia elokuvasta. Onko noita asioita liikaa yhteen elokuvaan? Mielestäni kyllä, mutta jälleen kerran täytyy muistaa, että kyseessä on lapsille tarkoitettu elokuva. Mutta samalla haluan kuitenkin muistuttaa siitä tosiseikasta, että siinä vaiheessa, kun nuo erikoisuudet alkavat mennä äärimmäisyyksiin, niin koko elokuvan laatu alkaa kärsiä.

En vieläkään halua paljastaa juonesta liikaa, mutta yksi tarinan suurista epäkohdista liittyy lentokoneisiin ja lentämiseen. Tapa, jolla tämä elokuva esittää nuo kaksi asiaa on tökerön huono, vaikka siitä yritetäänkin tehdä hauska osa kerrontaa.

Elokuva alkaa kello 17.00.

Tähdet: ***

Trailer: Nelonen Media

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus/ Nelonen Media