Kategoriat
Elokuvat TV TV5

Tänään Vitosella: Tie El Doradoon

1500-luvulla kaksi espanjalaista huijaria saavat käsiinsä kartan tarujen kultakaupungista, El Doradosta. Kun he saapuvat tuohon mystiseen kaupunkiin asiat eivät suju suunnitelman mukaan.

Tarinamme kaksikko kohtaa monenlaisia vaaroja seikkailunsa aikana, mutta nämä kundit ovat kekseliäitä ja selviävät melkein mistä vain. Suurimman haasteensa eteen pojat joutuvat, kun heidän on esiinnyttävä jumalina, mutta kyllähän tuokin pikkuinen juttu onnistuu.

Yleensä kritisoin suomalaista dubbausta, mutta tällä kertaa minulla on ilo kehua sitä suuresti. Kahden miekkosemme rooleissa kuultavat Petteri Summanen ja Antti Pääkkönen tekevät suorastaan tyrmäävän upeaa työtä. Kaksikko tuo elokuvaan todella raikasta energiaa. Muissakin rooleissa kuultavat näyttelijät tekevät timanttista jälkeä.

Heistä haluan erityisesti mainita pappi Tzekel-Kanin roolissa kuultavan Jukka-Pekka Palon, joka tuo kipeästi kaivattua väriä melkoisen tavanomaiseen pahiksen rooliin. Palo osaa väännellä ja käännellä ääntään juuri sopivalla tavalla. Kokeneen näyttelijän suoritus muistuttaa käärmettä, joka vain odottaa iskunsa paikkaa.

Elokuvan käyttämä värimaailma on riemastuttavan monipuolinen. Animaatiotyyli puolestaan on pehmeä ja jopa hieman lupsakka, mutta tämä on täydellinen valinta. Pehmeyteen on kuitenkin lisätty tietyissä kohtauksissa sopivaa kulmikkuutta.

Leffan musiikista vastaavat aiemmin Oscareillakin palkittu kolmikko Tim Rice, Elton John ja Hans Zimmer. Elokuvan soundtrack on todella rauhoittava ja se soikin minulla usein taustamusiikkina, kun työskentelen arvostelujen kimpussa.

Elokuva alkaa kello 19.10

Tähdet: ****

Teksti: Juho Kojima