Kategoriat
Elokuvat TV TV5

Tänään Vitosella: Se

Andrés Muschiettin ohjaama kauhutrilleri Se perustuu Stephen Kingin suosittuun, samannimiseen kirjaan, joka on kauhistuttanut lukijoita vuosikymmenten ajan.

Kun lapsia alkaa kadota Derryn kaupungissa Mainessa, ryhmä lapsia kohtaa suurimman pelkonsa joutuessaan vastakkain Pennywisen kanssa – häijyn klovnin, jonka murhien ja väkivallan täyteinen tausta johtaa satojen vuosien taakse.

Tämä leffa taisi olla ensimmäinen kauhuelokuva, jonka näin teatterissa, ja sekin vain sen takia, kun olen kriitikko. Tämä oli myös SE kauhuleffa, joka opetti minut kunnioittamaan kyseistä genreä.

Bill Skarsgårdin suoritus tuona häijynä klovnina teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Hänen kykynsä eläytyä rooliinsa hakee vertaistaan. Skargård on samaan aikaan kiehtova ja karmea, eikä se oli kovinkaan helppo yhdistelmä.

Tarinassa on todella hieno ja aiheeseen sopiva tunnelma, joka tiivistyy jatkuvasti, mutta mikä parasta elokuva ei luota pelkästään kauhuun, vaan kokonaisuutta rakennetaan myös perinteisen, mutta erittäin hyvin toimivan jännityksen kautta.

Tämä elokuva kannattaa todellakin katsoa. SE alkaa kello 21.00.

Trailer: Warner Bros Pictures