Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Creed III

Nyrkkeilymaailmaa hallittuaan, Adonis Creed (Michael B. Jordan) on menestynyt sekä urallaan että perhe-elämässä. Kun hän kohtaa vankeustuomiosta vapautuneen lapsuudenystävänsä, entisen nyrkkeilyn ihmelapsen, Damianin (Jonathan Majors), on edessä enemmän kuin pelkkä matsi. Pitkän vankeustuomion jälkeen Damian haluaa todistaa ansaitsevansa vielä mahdollisuuden nyrkkeilykehässä. Adoniksen on asetettava tulevaisuutensa vaakalaudalle taistellessaan Damiania vastaan – taistelijaa, jolla ei ole mitään menetettävää. 

Creed III on ikävällä tavalla erittäin perinteinen urheiluleffa, joka ei tarjoa ainuttakaan yllätystä. Tuntuu siltä, että elokuva on koottu Hollywoodin konservatiivisella tuotantolinjalla, joka ei anna mahdollisuuksia kokeiluihin, tai edes pieniin yllätyksiin.

Elokuva oli Jordanin ensimmäinen ohjaus. Tässäkin kohtaa on todettava, että suoritus ei saa ainakaan minua hurraamaan. On tietenkin vaikeaa löytää hänen omaa kädenjälkeänsä tai tyyliä, koska kyseessä todellakin oli Jordanin ensimmäinen yritys, mutta silti olisin halunnut nähdä jotain hänen näköistään. Jordan oli päättänyt päästää itsensä mahdollisimman helpolla, mutta samalla ongelma leviää kaikkiin näyttelijöihin.

Pahin esimerkki tästä on Damianin roolin saanut Jonathan Majors, joka nähtiin erittäin perinteisenä elokuvan pahiksena. Majors oli vissiin lukenut Hollywoodin pahiksien käsikirjan, sillä hänen suorituksensa eteni liiankin tuttuja reittejä pitkin. Damian kyllä ärjyi ja puhkui kuin iso paha susi konsanaan, mutta koko Damianin rooli tipahtaa liiallisen arvattavuuden sudenkuoppaan. Minulle jäi tunne, että Majors oli suorastaan alistunut tehtäväänsä, joka oli tarjota kovalta näyttävä, mutta pahvin pehmeä vastus Creedille.

Tessa Thompson stars as Bianca and Michael B. Jordan as Adonis Creed in CREED III A Metro Goldwyn Mayer Pictures film Photo credit: Eli Ade © 2022 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Elokuvan nyrkkeilykohtaukset eivät tarjonneet käytännössä yhtään mitään uutta. Tämä johtui yksinkertaisesti siitä, että katsoja arvaa tulevat tapahtumat heti kättelyssä, ja näin ainakin minua alkoi haukottaa.  Tämä oli hyvin ikävä tilanne, sillä Creed III on nyrkkeilyleffa, jos tämä keskeinen rakennuspalikka ei toimi, niin koko elokuva kärsii.

Löytyy tästä elokuvasta jotain todella hyvääkin, sillä tarina on parhaimmillaan, kun se keskittyy Creedin perheeseen. Adoniksen vaimoa Biancaa näyttelevä Tessa Thompson ja tytärtä Amaraa näyttelevä Mila Davis-Kent varastavat shown. Tuntui siltä, että Michael B. Jordan koki olonsa turvalliseksi tuon kaksikon seurassa. Adoniksen hahmo nimittäin heräsi eloon, kun tuo kolmikko oli yhdessä.

 Varsinkin Davis-Kent toi esiin Jordanin pehmeän puolen. Kaksikon välinen yhteys oli todella lämmin ja välitön. Olen valmis lyömään vetoa, että he tulevat toimeen todella hyvin myös oikeassa elämässä.

Creed III saapuu teattereihin 3.3.

Trailer: Leffat

Tähdet: **

Teksti: Juho Kojima