Kategoriat
Elokuvat Kutonen TV

Tänään Kutosella: Kunniattomat paskiaiset

 Kunniattomat paskiaiset alkaa Saksan miehittämässä Ranskassa, jossa natsieversti Hans Landa (Christopher Waltz) tappaa Shosanna Dreyfusin (Melanie Laurent) perheen hänen silmiensä edessä. Shosanna pääsee täpärästi karkuun ja pakenee Pariisiin, väärentää henkilöllisyytensä ja esiintyy elokuvateatterinomistajana.

Muualla Euroopassa luutnantti Aldo Raine (Brad Pitt) järjestää ryhmän juutalaissotilaita käymään kohteidensa kimppuun. Vihollistensa keskuudessa ”Paskiaisina” tunnettu Rainen ryhmä lyöttäytyy yhteen saksalaisen näyttelijättären ja salaisen agentin Bridget Von Hammersmarkin (Diane Kruger) kanssa tuhotakseen natsidiktatuurin johtajat. Kohtalot kohtaavat elokuvateatterissa, jossa Shosanna on päättänyt toteuttaa oman kostosuunnitelmansa.

Tämä elokuva on yksi ohjaaja Quentin Tarantinon parhaita. Yleensä en pidä elokuvista, jotka sorkkivat oikeaa historiaa, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen, sillä Tarantino onnistui kehittämään lähes täydellisen koktailin, johon kuuluu loistava käsikirjoitus, julmaa toimintaa, joka ei säästä ketään tai mitään. Kaiken lisäksi elokuvaan valitut näyttelijät muodostavat loistavan joukkion.

Elokuvan kruunaa Christopher Waltzin suoritus, jonka vertaista on vaikea löytää. Hans Landa on yksi historian parhaista pahiksista, koska Waltz tekee hänestä todella uskottavan. Miehen, joka uskoo toimivansa oikeuden ja totuuden puolesta. Waltz ei missään vaiheessa tee pilaa roolihahmonsa kustannuksella, mutta hän ei myöskään tee tästä hirviötä.

Kunniattomat paskiaiset tänään Kutosella kello 21:00.

Trailer: Movieclips Classic Trailers

Teksti: Juho Kojima