Kategoriat
Elokuvat TV Yle

Tänään Teemalla: The Blues Brothers

Musiikkikomediassa Bluesin veljekset lähtevät pelastamaan vanhaa lastenkotiaan mutta törmäten kaikkialla vaikeuksiin. Pääosissa nähdään John Belushi ja Dan Aykroyd.

Tällä elokuvalla ja minulla on melkoisen monimutkainen suhde, sillä en halunnut katsoa sitä vuosiin. Pidin sitä musikaalina, joista en hirveästi välitä. Sitten veljeni Alex ”pakotti” minut töllön eteen ja mieleni muuttui heti.

Kyseessä on todella hauska kohellus, johon musiikki liittyy tiiviisti, mutta sitä ei kuitenkaan ole liikaa.

Veljekset Jake (Belushi) ja Elwood (Aykroyd) yrittävät auttaa rahapulaan joutunutta orpokotia. Kaksikko päättää järjestää tuttujen muusikoiden kanaa keikan, jonka tuotot olisi tarkoitus käyttää orpokodin velkojen maksuun. Hienon suunnitelman tielle asettuu kuitenkin eräs este, sillä veljekset ja heidän ystävänsä saavat peräänsä kytät.

Sekoilusta huolimatta elokuvalla on hyvä sanoma. Pulassa olevaa ystävää pitää aina auttaa. Jake ja Elwood ovat hahmoina hulvattoman hauskoja ja sekoja, mutta silti todella uskottavia. Kaksikko on valmis tekemään, mitä tahansa, jotta pieni orpokoti pelastuisi.

Elokuvassa pistetään muutama poliisiauto rusinaksi ja yksi ostoskeskus palasiksi. Katsoja hymyilee alusta loppuun saakka.

Elokuva alkaa kello 21.00.

Trailer: Rotten Tomatoes

Tähdet: *****

Teksti: Juho Kojima